I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Pomidorų galette


Ingredientai


Tešlai reikės:

100 g šalto sviesto
1 valg. šaukšto cukraus
Žiupsnelio druskos
30 ml vandens
1 kiaušinio (tešlos paviršiaus aptepimui)

Įdarui reikės:

2 valg. š. pesto
Apie 400 g įvairių pomidorų
30 g kedro riešutų
Druskos
Pipirų
Parmezano sūrio
  • 1Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų ir druską. Sudėti šaltą, gabalėliais supjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Supilti vandenį ir minkyti, kol trupiniai sukibs. Jeigu jie per sausi ir nekimba, tuomet įpilti dar šlakelį. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir valandai palikti šaldytuve, kad ji sutvirtėtų. Pastovėjusią tešlą iškočioti į apskritimą.
  • 2Ant tešlos tolygiai paskirstyti kreminį sūrį paliekant kraštuose apie 3-4 cm be įdaro. Ant viršaus sudėlioti griežinėliais supjaustytus pomidorus (vyšninius pomidorus supjaustyti pusiau). Pagardinti druska ir pipirais, pašlakstyti alyvuogių aliejaus ir apybarstyti kedro riešutais. Kraštelius užlenkti į galette vidų ir tešlos paviršių aptepti kiaušinio plakiniu.
  • 3Kepti iki 200˚C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol tešlos kraštai taps gražios aukso spalvos. Iškepusią galette dar galima paskaninti tarkuotu parmezanu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis