I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Prancūziški pusrytiniai cinamoniniai keksiukai


Ingredientai


Keksiukų tešlai reikės:

70 g sviesto
115 g cukraus
120 g pieno
½ arb. š. cinamono
¼ arb. š. druskos

Glazūrai reikės:

100 g sviesto
0.5 stiklinės cukraus
3 valg. š. cinamono

Maskarponės kremui reikės:

3 valg. š. cukraus pudros
1 laimo žievelės
  • 1Išplakti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinį ir plakti iki purio kreminės konsistencijos. Atsargiai įmaišyti pieną.
  • 2Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską. Birius ingredientus sumaišyti su sviesto bei cukraus kremu. Plakti iki vientisos masės.
  • 3Baltymą išplakti iki putų konsistencijos ir pabaigoje įmaišyti į kekso masę.
  • 4Į formelę dėti po 50 g tešlos. Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
  • 5Iškepusius ir šiek tiek pravėsusius keksiukus pamirkyti lydytame svieste ir apvolioti cukraus bei cinamono mišinyje.
  • 6Kremą pradėti nuo maskarponės sūrio. Jį reikia išplakti su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Tuomet supilti grietinėlę ir dar šiek tiek perplakti, kad kremas taptų vientisos konsistencijos. Įtarkuoti šiek tiek laimo žievelės, kad kremas taptų gaivesnis
  • 7Iš kremo suformuoti ant keksiukų „kepurėles“.

Skanaus!


Panašūs receptai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis