I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Prancūziškos kanelės


Ingredientai


Jums reikės:

500 ml pieno
3 kiaušinių trynių
1 kiaušinio
250 g cukraus
50 g sviesto
0,5 valg. š. vanilinio cukraus su vanilės sėklytėmis
0,5 arb. š. druskos
25 ml romo
  • 1Prikaistuvyje užvirti pieną kartu su vaniliniu cukrumi. Įdėti sviestą ir maišyti, kol ištirps.
  • 2Į vieną dubenį įmušti kiaušinį ir sudėti trynius. Kitame gilesniame dubenyje sumaišyti miltus kartu su cukrumi. Po truputį pilti į miltų mišinį kiaušinius ir nuolat maišyti šluotele. Kai tešla sušoka į vieną gabalą ir sunkiai maišosi, po truputį pilti užvirusį pieną ir vėl nuolat maišyti šluotele. Pabaigoje supilti romą ir įberti druskos. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Geriausia tešlą užmaišyti iš vakaro ir palikti šaldytuve, kad subręstų.
  • 3Kanelių formeles ištepti minkštu sviestu ir padėti į šaldiklį 10 minučių. Tada užpildyti jas tešla ne iki pačio viršaus – maždaug du trečdalius kiekvienos formelės.
  • 4Pirmas 15 minučių kepti iki 220°C įkaitintoje orkaitėje ant pačios žemiausios lentynos ir nustačius apatinį kaitinimą. Po 15 minučių sumažinti temperatūrą iki 200°C, nustatyti kaitinimą iš apačios ir viršaus bei kepti 35 minutes.
  • 5Iškepusias kaneles iš karto išimti iš formelių ir leisti atvėsti.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis