I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Prancūziškų skrebučių apkepas vėlyviems pusryčiams


Ingredientai


Jums reikės:

0,5 puodelio lydyto sviesto
0,5 puodelio rudojo cukraus
0,5 puodelio klevų sirupo
1,5 puodelio pekano riešutų
8 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
Žiupsnelio druskos
1 arb. šaukštelio cinamono
Šiek tiek muskato riešuto
600 ml pieno
1 vnt. sviestinės duonos Brioche
0,5 puodelio šviežių aviečių
  • 1Pagaminkite karamelę. Į prikaistuvį supilkite sviestą, cukrų ir klevų sirupą, pakaitinkite kol ištirps cukrus.
  • 2Kol cukrus tirpsta, peilio pagalba pasmulkinkite pekano riešutus.
  • 3Į kepimo skardą supilkite maždaug pusę pagamintos karamelės ir tolygiai paskirstykite, kad padengtų visą dugną. Ant paskirstytos karamelės užbarstykite maždaug pusę smulkintų pekano riešutų.
  • 4Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cinamono ir įtarkuokite šiek tiek muskato riešuto, gerai išplakite. Įpilkite vanilės ekstraktą, permaišykite ir supilkite pieną. Vėl gerai viską išplakite.
  • 5Brioche sviestinę duoną supjaustykite stambiomis riekelėmis, jas minutei pamerkite į plakinį ir išdėliokite kepimo skardoje ant karamelės su smulkintais riešutais. Sudėkite avietes ir klokite antrą sluoksnį pamirkytų sviestinės duonos riekelių. Supilkite likusį plakinį (jei matote, kad plakinio bus per daug, viso nepilkite, riekelės neturi paskęsti). Suberkite likusius smulkintus pekano riešutus ir tolygiai užpilkite likusią karamelę.
  • 6Paruoštą apkepą prieš kepant reikėtų palaikyti bent 30 minučių, kad susigertų plakinys. Kepkite iki 190 oC laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija. Jei norisi labiau apskrudusio apkepo, baigiant kepti, įjunkite ventiliatoriaus funkciją.
  • 7Patiekite su plakta grietinėle ir šviežiomis uogomis arba kitais mėgstamais priedais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis