I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Purūs japoniški pusryčių blyneliai


Turbūt vienas populiariausių pusryčių patiekalų yra blynai. Jų įvairovė tokia didelė, kad visi gali atrasti sau tinkančius ir patinkančius. Blynus ypatingai mėgsta mažieji valgytojai ir šį kartą turime receptą, kuris nepaliks abejingų nei didelių, nei mažų. Tiesiogine prasme burnoje tirpstantys, super purūs japoniški blynai su mūsų skaniąja aviečių tyre. Nors kepti šiuos blynus tikrai nėra labai lengva, tačiau pasistengti tikrai verta, nes vieną kartą pavykus ir paragavus, norėsis kartoti vėl ir vėl.

Ingredientai


Jums reikės:

2 vnt. kiaušinių trynių
10 g aliejaus
20 g riebaus pieno
30 g sijotų kvietinių miltų
3 vnt. didelių kiaušinių baltymų
1 šaukštelio acto rūgšties
50 g cukraus
Šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui

Patiekimui jums reikės:

1 valg. šaukšto cukraus pudros
  • 1Į dubenį įmuškite dviejų kiaušinių trynius, supilkite aliejų ir pieną, suberkite sijotus miltus, viską gerai išmaišykite ir plakite purios masės. Gali tekti plakti 3-4 minutes, kol gausite tinkamą orinę masę, tačiau pasistengti tikrai verta.
  • 2Į kitą dubenį įmuškite trijų kiaušinių baltymus, supilkite actą ir sudėkite cukrų, viską išplakite tvirtą morengą.
  • 3Maždaug ketvirtadalį gautos baltymo masės įmaišykite į anksčiau paruoštą trynių ir miltų masę, gerai viską išmaišykite. Sudėkite likusį baltymą ir dar kartą, tik šį kartą švelniai viską permaišykite.
  • 4Kad lengviau būtų formuoti blynus, gautą masę sudėkite į konditerinį maišą. Šią tešlą reikėtų sunaudoti iškarto, nes pastovėjusi ji praranda savo purumą.
  • 5Keptuvę įkaitinkite iš anksto, kad paruošus masę iškart būtų galima kepti. Jei naudojate indukcinę ar elektrinę kaitlentę, keptuvę dėkite kaisti maždaug ant trejeto. Jei naudojate dujinę kaitlentę, kaitra turi būti mažesnė nei vidutinė. Į įkaitusią keptuvę įpilkite kelis lašus alyvuogių aliejaus. Aliejaus perteklių galite nuvalyti su popierinio rankšluosčio skiautele, taip jis tolygiai pasiskirstys keptuvėje.
  • 6Konditerinio švirkšto pagalba formuokite aukštus blynų bokštelius, įpilkite porą šaukštų vandens ir uždengę keptuvę dangčiu kepkite maždaug 3-4 minutes. Po to labai atsargiai blynus apverskite ir kepkite maždaug dar tris minutes.
  • 7Nenusiminkite, jei pirmi blynai nesigaus, bandykite atrasti tinkamiausią temperatūrą pagal savo kaitlentę, pabandykite kelis kartus ir jums tikrai pavyks. Iškeptus blynus rekomenduojame patiekti su aviečių tyre ir papuošti cukraus pudra.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis