I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Purūs orkaitėje kepti blynai “Dutch Baby”


Ingredientai


Citrininiam kremui reikės:

200 g cukraus
40 g kukurūzų krakmolo
250 g vandens
Žiupsnelio druskos
6 (apie 120 g) kiaušinių trynių
30 g sviesto

Šokoladiniam maskarponės kremui reikės:

60 g cukraus pudros

Blynelių tešlai reikės:

8 kiaušinių
170 ml riebaus pieno
Žiupsnelio druskos
  • 1Iš anksto pasiruoškite citrininį kremą. Gaminant plikytą kremą pirmiausia į prikaistuvį suberkite cukrų, krakmolą bei žiupsnelį druskos ir šluotele labai gerai išmaišykite, kad krakmolas tolygiai pasiskirstytų. Tuomet supilkite vandenį, citrinų tyrę ir nuolat maišydami kaitinkite, kol užvirs. Nukelkite prikaistuvį nuo kaitros, maišydami palaipsniui supilkite kiaušinių trynius ir vėl užkaitinkite iki virimo. Galiausiai, baigę virti kremą, įmaišykite du šaukštus sviesto. Supilkite kremą į vėsų indą, uždenkite plėvele ir palikite, kad atvėstų.
  • 2Rekomenduojame iš anksto pasigaminti ir šokoladinį, purų maskarponės kremą. Sijotą cukraus pudrą bei kakavą sumaišykite su riebia grietinėle. Tuomet sudėkite suminkštintą maskarponės sūrį ir plakite, kol kremas taps purus ir stabilus. Uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve.
  • 3Įkaitinkite orkaitę iki 220°C temperatūros (kaitinimas viršus/apačia) ir 5-7 minutėms įdėkite keturis maždaug 10 cm skersmens karščiui atsparius indus. Jei tokių neturite, galite naudoti metalines keksiukų formeles arba vieną didelį kepimo indą.
  • 4Blynelių tešlai paruošti į indą sudėkite kiaušinius, pieną, miltus, druską ir plakite bent 2 minutes.
  • 5Iš orkaitės išimkite įkaitintus kepimo indus ir įdėkite po pusę šaukšto sviesto. Jam ištirpus, po lygiai paskirstykite paruoštą blynelių masę ir kepkite iki 220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas viršus/apačia) apie 15 minučių.
  • 6Iškeptą blyneli patiekite su anksčiau pasiruoštais citrininiu bei šokoladiniu kremais ir šviežiomis uogomis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis