I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Pyragaitis su plėšytos kiaulienos ir karamelizuotų svogūnų įdaru


Ingredientai


Kapotai tešlai reikės:

160 g labai šalto sviesto
110 g grietinės
1 kiaušinio trynio
1 šaukštelio acto

Įdarui reikės:

Šviežio čiobrelio šakelės
  • 1Ant tvirtos ir didelės pjaustymo lentos suberkite miltus ir kubeliais pjaustytą labai šaltą sviestą. Šiek tiek permaišykite, kad sviestas apsiveltų miltais, ir dideliu peiliu kapokite, kol gausis smulkūs trupiniai. Sustumkite į kauburėlį ir viduryje padarykite duobutę. Į ją supilkite sumaišytus kiaušinio trynį su grietine bei actu ir minkykite (apie 20-30 sekundžių), kol visi trupiniai sulips į vieną gabalą. Iki vientisos masės maišyti nereikia. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir mažiausiai valandai palikite šaldytuve.
  • 2Atvėsintą tešlą iškočiokite maždaug iki 3 mm storio. Tam, kad tešla neliptų prie paviršiaus ir kočėlo, pabarstykite miltais. Išspauskite ar išpjaukite didesnį apskritimą ir juo išklokite kepimo formelę, kad dar liktų apie 1,5 cm išlindusios tešlos. Taip pat išspauskite ar išpjaukite mažesnį apskritimą, kuriuo reikės uždengti viršų. Mažesnio apskritimo viduryje dar padarykite mažą skylutę, kad per ją išeitų garai. Pasiruoškite tiek apskritimų, kiek kepsite pyragėlių.
  • 3Įdarui paruošti keptuvėje pašildykite kiaulieną, ją suplėšykite ir sumaišykite su karamelizuotais svogūnais. Pagardinkite šakele čiobrelio.
  • 4Įdarą dėkite į tešla įklotą formą, užpildykite maždaug 3/4 formos. Uždenkite mažesniu tešlos gabalėliu, šonus užspauskite ar užlankstykite. Aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, su vėjelio funkcija, 25-30 minučių.vvv

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis