I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Pyragėliai su obuoliais


Fantastiškas desertas jūsų savaitgaliui - pyragėliai su obuoliais! Super lengvai ir greitai pagaminami, tad nustebinsite šeimą ar draugus beveik neįdėdami pastangų. Šis receptas puikus tuo, kad paruoštą obuolių įdarą galėsite naudoti ne tik šio deserto kepimui, bet jis puikiai tiks ir prie pusrytinių blynelių ar košei pagardinti.

Ingredientai


Obuolių įdarui jums reikės:

2 vnt. didelių žalių (rūgštesnių) obuolių
2 valg. šaukštų sviesto
0,5 stiklinės rudojo cukraus
0,5 arb. šaukštelio cinamono
0,5 vnt. citrinos žievelės
0,5 vnt. citrinos sulčių
2 arb. šaukštelių kukurūzų krakmolo

Kreminiam įdarui jums reikės:

2 valg. šaukštų cukraus pudros

Taip pat jums reikės:

4 vnt. sluoksniuotos bemielės tešlos
Kiaušinio plakinio
  • 1Paruoškite obuolių įdarą. Obuolius nulupkite, išvalykite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Į prikaistuvį sudėkite sviestą ir ištirpinkite. Kol sviestas tirpsta, suberkite cukrų, cinamoną, įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Suberkite obuolius. Kaitinkite, kol obuoliai paleis sultis. Tada sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite apie 10 minučių, kol obuoliai suminkštės.
  • 2Paruoškite kreminį įdarą. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, suberkite cukraus pudrą, įpilkite vanilės ekstraktą ir viską išmaišykite iki kreminės konsistencijos.
  • 3Obuoliams suminkštėjus, maišant įpilkite kukurūzų krakmolą sumaišytą su šaukštu vandens ir palaukite kol užvirs. Tada nukelkite nuo kaitros, įdaras paruoštas, tereikia palaukti kol atvės.
  • 4Suformuokite pyragėlius. Atitirpintos tešlos lakštus šiek tiek pakočiokite, kad būtų šiek tiek platesni. Per vidurį tešlos lakšto dėkite kreminį įdarą, obuolius ir užlenkite tešlą šakutės pagalba prispausdami kraštus. Turi gautis pailgas pyragėlis. Pyragėlio viršuje padarykite kelias negilias įpjovas, kad kepimo metu susidarę garai išeitų ir nesuplėšytų tešlos.
  • 5Prieš kepant pyragėlius patepkite juos kiaušinio plakiniu, kad gražiai apskrustų. Taip paruoštus pyragėlius kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija apie 15 minučių, kol tešla gražiai išsipūs ir apskrus.
  • 6Iškepusius pyragėlius skaniausia ragauti dar karštus.
  • 7Patarimas: • atitirpinant tešlą išskirkite lakštus, kad nesuliptų.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis