I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Pyragėliai su obuoliais


Fantastiškas desertas jūsų savaitgaliui - pyragėliai su obuoliais! Super lengvai ir greitai pagaminami, tad nustebinsite šeimą ar draugus beveik neįdėdami pastangų. Šis receptas puikus tuo, kad paruoštą obuolių įdarą galėsite naudoti ne tik šio deserto kepimui, bet jis puikiai tiks ir prie pusrytinių blynelių ar košei pagardinti.

Ingredientai


Obuolių įdarui jums reikės:

2 vnt. didelių žalių (rūgštesnių) obuolių
2 valg. šaukštų sviesto
0,5 stiklinės rudojo cukraus
0,5 arb. šaukštelio cinamono
0,5 vnt. citrinos žievelės
0,5 vnt. citrinos sulčių
2 arb. šaukštelių kukurūzų krakmolo

Kreminiam įdarui jums reikės:

2 valg. šaukštų cukraus pudros

Taip pat jums reikės:

4 vnt. sluoksniuotos bemielės tešlos
Kiaušinio plakinio
  • 1Paruoškite obuolių įdarą. Obuolius nulupkite, išvalykite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Į prikaistuvį sudėkite sviestą ir ištirpinkite. Kol sviestas tirpsta, suberkite cukrų, cinamoną, įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Suberkite obuolius. Kaitinkite, kol obuoliai paleis sultis. Tada sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite apie 10 minučių, kol obuoliai suminkštės.
  • 2Paruoškite kreminį įdarą. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, suberkite cukraus pudrą, įpilkite vanilės ekstraktą ir viską išmaišykite iki kreminės konsistencijos.
  • 3Obuoliams suminkštėjus, maišant įpilkite kukurūzų krakmolą sumaišytą su šaukštu vandens ir palaukite kol užvirs. Tada nukelkite nuo kaitros, įdaras paruoštas, tereikia palaukti kol atvės.
  • 4Suformuokite pyragėlius. Atitirpintos tešlos lakštus šiek tiek pakočiokite, kad būtų šiek tiek platesni. Per vidurį tešlos lakšto dėkite kreminį įdarą, obuolius ir užlenkite tešlą šakutės pagalba prispausdami kraštus. Turi gautis pailgas pyragėlis. Pyragėlio viršuje padarykite kelias negilias įpjovas, kad kepimo metu susidarę garai išeitų ir nesuplėšytų tešlos.
  • 5Prieš kepant pyragėlius patepkite juos kiaušinio plakiniu, kad gražiai apskrustų. Taip paruoštus pyragėlius kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija apie 15 minučių, kol tešla gražiai išsipūs ir apskrus.
  • 6Iškepusius pyragėlius skaniausia ragauti dar karštus.
  • 7Patarimas: • atitirpinant tešlą išskirkite lakštus, kad nesuliptų.

Skanaus!


Panašūs receptai

Tabule salotos su kepta upėtakio filė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Turkiško stiliaus picos užkandis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški chorizo kroketai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Argentinietiškas sumuštinis su chorizo ir čimičiuri

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Brie sūris keptas duonos kepale

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški kimchi blynai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti įdaryti velniški kiaušiniai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Netikras zuikis įdarytas kiaušiniais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Lašišos tartaras su vasabi avokadu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena ir sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bao bandelės su plėšyta hoisin antiena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jautienos kepsnys su saldžiarūgštėmis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pasta su špinatų pesto ir traškiais avinžirniais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Špinatų ir fetos sūrio pyragas Spanakopita

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Susuktas sumuštinis su lašiša ir špinatais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Mėsainiai su plėšyta vištiena ir gaiviomis salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis