I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Rabarbarų ir ruby šokolado tarta


Šokoladas be konkurencijos gali būti tituluojamas saldumynų karaliumi. Juo mėgaujamės grynu, tačiau dažnai jis tampa ir nepamainomu ingredientu įvairiuose konditeriniuose gaminiuose. Juodas, pieniškas, baltas, su riešutais, uogomis, karamele ir dar begale priedų, kiekvienas randa savo mėgstamiausią derinį.

Šokolado gamintojai Barry Callebaut 2017 metais pasauliui pristatė ketvirtąją šokolado rūšy – Ruby. Šis šokoladas yra naujausias ir išskirtiniausias atradimas per paskutinius 80 metų. Tai yra visiškai natūralus produktas, išgautas iš naujai išvestos „RUBY“ kakavos pupelių rūšies, be jokių dažiklių ir skonio stipriklių. Pats šokoladas pasižymi gaiviu, švelniai rūgštoku ir sodriu šviežių vaisių skoniu. Su šiuo šokoladu pagaminta rabarbarų tarta nustebins visus ragaujančius, nes norėsis kartoti dar ir dar.

Ingredientai


Tešlai jums reikės:

125 g sviesto suminkštinto
1 vnt. vidutinio dydžio kiaušinio
3 g druskos
40 ml ledinio (labai šalto) vandens

Plikytam kremui jums reikės:

250 g pieno
5 g vanilės
3 vnt. kiaušinių trynių
10 g kukurūzų krakmolo
65 g cukraus
25 g sviesto

Taip pat reikės:

200 ml vandens
250 g cukraus
500 g rabarbarų
  • 1Paruoškite tešlą. Į dubenį sudėkite sviestą smulkintą kubeliais, kiaušinį, cukrų, druską ir viską maišykite lėtai iki kreminės masės. Kai viskas susimaišys, įsijokite miltus ir išmaišykite. Paruoštą tešlą susukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30-iai minučių.
  • 2Paruoškite plikytą kremą. Pieną (išskyrus 1 v. š.) bei sviestą sudėkite į prikaistuvį ir kaitinkite iki burbuliavimo. Į atskirą indą sudėkite kiaušinių trynius, cukrų, krakmolą, miltus, 1 v. š. pieno, vanilę ir sumaišykite iki purios, kreminės masės. Kai pienas įkaista iki burbuliavimo, lengva srovele supilkite jį į kiaušinių masę. Pieną pilkite maišydami ir neskubėdami. Kai supilsite pieną, visą masę grąžinkite į prikaistuvį ir nuolat maišydami kaitinkite iki masė pradės burbuliuoti, palaikykite dar 30 sekundžių ir nuimkite nuo kaitros. Perkelkite kremą į atskirą indą, apdenkite maistine plėvele, kad liestųsi ir palikite pilnai atvėsti.
  • 3Iškepkite tartą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių su vėjelio funkcija. Iškočiokite atvėsusią tešlą į 28 cm skritulį. Gautu skrituliu apdenkite 24 cm tartos kepimo formos pagrindą išimamu dugnu. Gerai apspauskite kraštus ir subadykite tartos pagrindą šakute. Į tartos vidų įklokite kepimo popierių ir suberkite svarmenis (gali būti sausi žirniai/avinžirniai). Taip paruoštą tartą dėkite kepti į iš anksto įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 minučių. Po 20 minučių nuimkite svorį, patepkite pagrindą kiaušinio baltymu ir pakepkite dar 5 minutes. Iškepusią tartą ištraukite iš orkaitės ir palikite pilnai atvėsti.
  • 4Ant pilnai atvėsusio tartos pagrindo tolygiai paskirstykite anksčiau paruoštą, atvėsusį plikytą kremą ir dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su vėjelio funkcija. Kepkite 30-40 minučių. Iškeptos tartos kremas turi banguoti, būti ne pilnai tvirtas. Palikite pilnai atvėsti.
  • 5Paruoškite rabarbarus. Prikaistuvyje sumaišykite vandenį, pasiflorų tyrę ir cukrų. Tyrę galima keisti paprasčiausiu vandeniu. Virkite sirupą iki pradės burbuliuoti, tada sudėkite supjaustytus rabarbarus. Rabarbarus galite pjaustyti tokio dydžio gabalėliais, kokie jums labiausiai patinka. Nukelkite nuo kaitros ir palikite atvėsti.
  • 6Kai tarta pravės, išimkite ją iš formos. Formą gerai išplaukite ir nusausinkite, ji bus reikalinga šokolado gamybai. Dubenyje ant vandens vonelės ištirpinkite ruby šokoladą ir jį supilkite į tartos formą taip paskirstydami šokoladą, kad jis padengtų visas formos kraštines. Į padengtą formą grąžinkite iškeptą tartą ir dėkite į šaldytuvą sustingti maždaug 45 min. - 1 valandai.
  • 7Kai tarta sustings, labai lengvai pašildykite jos kraštus karamelizatoriumi, kad šokoladas atsikabintų nuo sienelių. Iš anksčiau paruošto ir jau atvėsusio sirupo su rabarbarais išimkite rabarbarus ir lengvai nusausinkite. Išdėliokite juos ant išimtos tartos. Likusį sirupą pakaitinkite kol sutirštės, taps blizgus ir dar karštu aptepkite rabarbarus. Paruoštą tartą su rabarbarais palikite šiek tiek sutvirtėti.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis