I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu


Ingredientai


Jums reikės:

9 vnt. saldžių sviestinių tartalečių
100 g karijų riešutų
100 g cukraus
100 g sviesto
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių

Maskarponės kremui jums reikės:

250 g kreminio maskarponės sūrio
100 g cukraus pudros
1 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto
250-300 ml riebios grietinėlės

Karamelizuotiems riešutams reikės:

~50 g karijų riešutų
Pusės stiklinės vandens
Pusės stiklinės cukraus
Šlakelio vanilės ekstrakto
  • 1Iš anksto paruoškite karamelizuotus karijų riešutus papuošimui. Sumaišykite vandens su cukrumi, įpilkite šlakelį vanilės ekstrakto ir pakaitinkite maišydami kol cukrus ištirps. Suberkite karijų riešutus į sirupą ir palaikykite keletą valandų. Išimkite riešutus iš sirupo ir kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija 15 minučių. Tada permaišykite riešutus ir kepkite dar 5 minutes.
  • 2Paruoškite riešutinį frančiapą. Į smulkintuvo indą supilkite karijų riešutus, cukrų ir susmulkinkite. Sudėkite sviestą ir viską pertrinkite. Įmuškite kiaušinius ir dar kartą sutrinkite viską iki vientisos masės.
  • 3Paruoštą kremą sudėkite į tartaletes. Kremas turėtų užpildyti tartaletes iki pat viršaus.
  • 4Taip paruoštas tartaletes kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija maždaug 13-15 minučių.
  • 5Paruoškite maskarponės kremą. Į plaktuvo dubenį sudėkite kreminį maskarponės sūrį, cukraus pudrą ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Įpilkite vanilės ekstrakto ir 150 ml grietinėlės, išmaišykite, supilkite likusią grietinėlę ir dar kartą viską išplakite iki vientisos masės (būkite atsargūs, neperplakite).
  • 6Paruoštu kremu konditerinio švirkšto/maišelio pagalba papuoškite pilnai atvėsusias tartaletes ir apibarstykite karamelizuotais karijų riešutais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Prancūziškų skrebučių apkepas vėlyviems pusryčiams

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis pyragas su lazdyno riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Prancūziškų skrebučių apkepas vėlyviems pusryčiams

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas Brookie

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškasis amerikietiškas obuolių pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminis mangų desertas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis