I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Romo bobos


Ingredientai


Mielinei tešlai reikės:

30 g šviežių mielių
100 ml šilto vandens
1 šaušto cukraus
1 arbatinio šaukštelio druskos
6 kiaušinių
150 g išlydyto sviesto

Sirupui reikės:

750 g vandens
340 g cukraus
1 apelsino
1 citrinos
100 ml romo
50 g apelsinų džemo

Kremui reikės:

80 g cukraus pudros
  • 1Mieles sumaišyti su šiltu vandeniu bei cukrumi ir leisti šiek tiek pastovėti. Į katiliuką supilti miltus, druską ir išmaišyti, kad druska pasiskirstytų tolygiai. Įmušti kiaušinius, supilti vandenį su mielėmis ir maišyti, kol tešla taps tolygi. Supilti išlydytą sviestą ir dar maišyti iki vientisos masės. Jei tešla per šlapia, galima dar dadėti miltų. Tešla turi būti minkšta, tampri, tačiau nelipti prie rankų.
  • 2Tešlą paskirstyti į mažus gabaliukus (apie 40 g) ir susukti kamuoliukus. Juos dėti į keksiukų ar kitas norimas formeles. Palikti valandai pakilti. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-min. konvekciniu režimu.
  • 3Užvirinti vandenį su cukrumi. Įtarkuoti apelsino ir citrinos žievelės. Įpilti šlakelį vanilės ekstrakto. Kai sirupas pradeda burbuliuoti, galima nukelti nuo kaitros ir supilti romą.
  • 4Tik iškeptas bandeles sudėti ant grotelių ir apipilti sirupu. Bandelės turi gausiai įsigerti sirupo ir jau turime romo bobas. Kad jos būtų skanesnės, gausiai apšlakstyti apelsinų džemu, sumaišytu su keliais šaukštais sirupo.
  • 5Kremui išplakti grietinėlę, maskarponės sūrį ir cukraus pudrą iki purumo. Konditerinio maišelio ir žvaigždutės formos antgaliu ant romo bobų suformuoti „kepurėles“. Galima puošti braškėmis ar avietėmis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis