Ryžių apkepas

Ingredientai
Jums reikės:
700 ml pieno
3 kiaušinių
180 g cukraus
50 g razinų
50 g kedrų riešutų
80 g sviesto
80 g sviesto
2 cinamono lazdelių
- 1Išbrinkinti vandenyje razinas.
- 2Pieną supilti į gilią keptuvę, sudėti cinamono lazdeles ir suberti pusę cukraus. Retkarčiais pamaišant užvirti pieną, suberti ryžius ir sumažinti kaitrą. Virti nuolat maišant, kol ryžiai išbrinks ir masė taps tiršta. Nukelti nuo kaitros, išimti cinamono lazdeles ir įdėti sviestą. Gerai išmaišyti, kol sviestas pilnai ištirps.
- 3Atskirame dubenyje išplakti kiaušinius su likusia dalimi cukraus. Tada suberti kedro riešutus, išbrinkusias razinas ir 0,5 valg. š. miltų. Viską gerai išmaišyti ir supilti į gautą masę ryžius. Permaišyti. Gautą masę supilti į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.