I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Sluoksniuotas desertas


Ingredientai


Tešlos lakštams Jums reikės:

3 bemielės sluoksniuotos tešlos lakštų
Cukraus

Plikytam kremui reikės:

330 g peno
65 g cukraus
3 kiaušinių trynių
35 g kukurūzų krakmolo
150 g sviesto
  • 1

    Tešlos gaminimo eiga:

    Lakštus subadyti šakute ir dėti į skardą, padengta kepimo popieriumi. Ant viršaus uždėti dar vieną kepimo popierių. Namuose susirasti kelias vienodas, apie 1cm aukščio, "atramas", kurios nebijo karščio. Tai gali būti metaliniai stiklainių dangteliai, lygios medinės mentelės ar kt. Jas reikia įdėti į skardą kraštuose ir ant viršaus uždėti kitą skardą. Tokiu būtų tešla iškeps tolygiai ir reikiamo storio. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Iškepusius lakštus per sietelį gausiai pabarstyti smulkintu cukrumi (paprastą cukrų permalti smulkintuvi) ir kepti 180°C apie 3-4 min.- arba kol cukrus ištirpsta ir karamelizuojasi.
  • 22 kepimo būdas (jei nerandate atramų). Tešlos lakštus taip pat subadyti šakute, dėti į skardą su kepimo popieriumi ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 8-10 min. Tuomet lakštus apversti, uždengti kepimo popieriumi ir uždėjus kitą skardą suspausti. Nenuėmus skardos dar kepti 8-10 min. Iškepusius lakštus per sietelį gausiai pabarstyti smulkintu cukrumi (paprastą cukrų permalti smulkintuvi) ir kepti 180°C apie 3-4 min.- arba kol cukrus ištirpsta ir karamelizuojasi.
  • 3

    Kremo gaminimo eiga:

    Kiaušinių trynius išmaišyti su cukrumi bei krakmolu ir maišant po truputį pilti pieną. Įpilti šlakelį vanilės ekstrakto. Tuomet supilti į prikaistuvį ir kaitinti ant vidutinės kaitros pastoviai maišant, kol pradės tirštėti ir taps tirštos grietinės konsistencijos. Nukelti nuo kaitros, sudėti sviestą ir maišyti, kol kremas taps vientisas ir blizgus. Supilti į plokščią indą, uždengti maistine plėvele, kad liestųsi su kremo paviršiumi, ir palikti šaldytuve atvėsti.
  • 4

    Deserto surinkimas:

    Ant pilnai atvėsusio tešlos lakšto konditerinio maišelio pagalba per visą pavyršių suformuoti nedidelius kremo bokštelius. Ant viršaus dėti antrą tešlos lakštą. Per visą paviršių vėl formuoti tokius pačius kremo bokštelius ir ant viršaus dėti paskutinį lakštą. Viršų papuošti likusiu kremu ir mėgstamomis uogomis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis