I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Sluoksniuotas desertas


Ingredientai


Tešlos lakštams Jums reikės:

3 bemielės sluoksniuotos tešlos lakštų
Cukraus

Plikytam kremui reikės:

330 g peno
65 g cukraus
3 kiaušinių trynių
35 g kukurūzų krakmolo
150 g sviesto
  • 1

    Tešlos gaminimo eiga:

    Lakštus subadyti šakute ir dėti į skardą, padengta kepimo popieriumi. Ant viršaus uždėti dar vieną kepimo popierių. Namuose susirasti kelias vienodas, apie 1cm aukščio, "atramas", kurios nebijo karščio. Tai gali būti metaliniai stiklainių dangteliai, lygios medinės mentelės ar kt. Jas reikia įdėti į skardą kraštuose ir ant viršaus uždėti kitą skardą. Tokiu būtų tešla iškeps tolygiai ir reikiamo storio. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Iškepusius lakštus per sietelį gausiai pabarstyti smulkintu cukrumi (paprastą cukrų permalti smulkintuvi) ir kepti 180°C apie 3-4 min.- arba kol cukrus ištirpsta ir karamelizuojasi.
  • 22 kepimo būdas (jei nerandate atramų). Tešlos lakštus taip pat subadyti šakute, dėti į skardą su kepimo popieriumi ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 8-10 min. Tuomet lakštus apversti, uždengti kepimo popieriumi ir uždėjus kitą skardą suspausti. Nenuėmus skardos dar kepti 8-10 min. Iškepusius lakštus per sietelį gausiai pabarstyti smulkintu cukrumi (paprastą cukrų permalti smulkintuvi) ir kepti 180°C apie 3-4 min.- arba kol cukrus ištirpsta ir karamelizuojasi.
  • 3

    Kremo gaminimo eiga:

    Kiaušinių trynius išmaišyti su cukrumi bei krakmolu ir maišant po truputį pilti pieną. Įpilti šlakelį vanilės ekstrakto. Tuomet supilti į prikaistuvį ir kaitinti ant vidutinės kaitros pastoviai maišant, kol pradės tirštėti ir taps tirštos grietinės konsistencijos. Nukelti nuo kaitros, sudėti sviestą ir maišyti, kol kremas taps vientisas ir blizgus. Supilti į plokščią indą, uždengti maistine plėvele, kad liestųsi su kremo paviršiumi, ir palikti šaldytuve atvėsti.
  • 4

    Deserto surinkimas:

    Ant pilnai atvėsusio tešlos lakšto konditerinio maišelio pagalba per visą pavyršių suformuoti nedidelius kremo bokštelius. Ant viršaus dėti antrą tešlos lakštą. Per visą paviršių vėl formuoti tokius pačius kremo bokštelius ir ant viršaus dėti paskutinį lakštą. Viršų papuošti likusiu kremu ir mėgstamomis uogomis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis