I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Sluoksniuotos pusryčių bandelės


Ar norėtumėte pusryčių metu mėgautis šviežiomis, ką tik iš orkaitės ištrauktomis bandelėmis? Jei taip, šis receptas kaip tik jums! Bandelių paruoštukus pasiruošite iš vakaro, o ryte teliks tik įdėti į orkaitę keletai minučių ir namai pakvips šviežiais kepiniais. Bandeles galite ruošti tiek saldžias, tiek sūrias, tad įtiksite kiekvienam pusryčiaujančiam. Taip pat, jos puikiai tinka ir piknikui gamtoje ar ilgesnei kelionei automobiliu.

Ingredientai


Tešlai jums reikės:

180 ml vandens
7 g šviežių mielių
2 valg. šaukštų cukraus
Žiupsnelio druskos
50 g sviesto

Taip pat jums reikės:

250 g sviesto
Šiek tiek rudojo cukraus
  • 1Į maišytuvo dubenį supilkite vandenį, sudėkite šviežias mieles, cukrų, įberkite žiupsnelį druskos ir suberkite miltus. Viską permaišykite. Jei lieka daug sausos dalies, įpilkite dar šiek tiek vandens, kad visi ingredientai susijungtų. Įdėkite sviestą ir minkykite tešlą apie aštuonias minutes vidutiniu greičiu, kol tešla nebelips prie kraštų ir taps vientisa. Iš gautos tešlos minkant suformuokite vienodo dydžio kamuoliukus, sudėkite juos į skardėlę, uždenkite maistine plėvele ir kildinkite šiltoje vietoje apie valandą.
  • 2Darbinį stalviršį patepki su šiek tiek aliejaus, imkite po vieną tešlos rutuliuką ir iškočiokite kiek įmanoma ploniau. Gautą lakštą atsargiai ištepkite su kambario temperatūros sviestu ir apibarstykite ruduoju cukrumi (nesaldžiam variantui naudokite tik sviestą). Padengtą lakštą suvyniokite į cilindriuką pradedant trumpesniąja puse. Gautus susuktus cilindriukus palikite „pailsėti“ penkioms minutėms, po to perpjaukite išilgai per pusę ir ją susukite į „sraigę“.
  • 3Taip paruoštas bandeles sudėkite į keksiukų formeles, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve per naktį. Iškilusias bandeles ryte dėkite į iki 220 °C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite su ventiliatoriaus funkcija maždaug 10-12 minučių.
  • 4Iškepusias bandeles galite skanauti vienas ar su mėgstamais priedais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis