I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Sluoksniuotos tešlos juostelės su plikytu kremu


Ingredientai


Jums reikės:

Juostelėms:

250 g mielinės sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinio
Žiupsnelio cukraus

Plikytam kremui:

40 g pieno
1 arb. š. vanilinės cukraus pudros
40 g kukurūzų krakmolo
80 g cukraus
40 g sviesto

Papuošimui:

Šviežių uogų: šilauogių, braškių
Šviežių mėtos lapelių
  • 1Tešlą (2 nedidelius lakštus) atšildyti ir šiek tiek pakildinti, tada perpjauti per pusę išilgai ir gautas juosteles ir subadyti šakute. Iškloti jas ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti cukrumi. Kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 12 minučių. Ištrauktas iš orkaitės lengvai paslėgti, kad išsilygintų paviršius.
  • 2Atskirame puode kiaušinio trynius išmaišyti su krakmolo ir cukraus mišiniu iki vientisos masės. Įberti vanilinės cukraus pudros. Kitame puode užvirti pieną ir iš lėto supilti jį į nuolat maišomą kiaušinių masę. Viską gerai išmaišyti, vėl padėti ant viryklės ir nuolat maišant kaitinti, kol pasidarys tirštoka kreminė konsistencija. Nukelti nuo ugnies, sudėti sviestą ir nuolat maišyti, kol sviestas ištirps. Padalinti kremą per pusę ir mažesnę dalį sumaišyti su maskarponės sūriu. Abi kremo dalis sudėti į atskirus konditerinius maišelius. Ant dviejų juostelių išspausti kremo. Išdėlioti šilauoges, vėl išspausti šiek tiek kremo ir uždėti ant viršaus kitas dvi juosteles, ant kurių viršaus išspausti kremo su maskarpone. Papuošti braškių gabaliukais ir mėtų lapeliais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis