I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Šokoladinės tartaletės su pasiflorų karamelės įdaru


Ingredientai


Jums reikės:

Įdarui:

230 g cukraus
160 g sviesto
100 g skrudintų smulkintų pekano riešutų

Papuošimui:

300 g grietinėlės
2 arb. š. cukraus
1 skardinės konservuotų persikų puselių
  • 1Į prikaistuvį po truputį įberti cukraus ir kaitinti. Sukamaisiais judesiais judinti prikaistuvį ir lydyti cukrų. Kai dalis įberto cukraus išsilydo, įberti dar šiek tiek. Svarbu nemaišyti cukraus jokiu įrankiu, nes gali sušokti. Kartoti veiksmus, kol subersite visą cukrų ir jis pilnai ištirps.
  • 2Kitame prikaistuvyje užvirti pasiflorų tyrę ir ją iš lėto supilti į ištirpusio cukraus masę bei nuolat maišyti iki vientisos masės. Po gabaliuką dėti sviestą ir nesustoti maišyti, kol jis pilnai ištirps. Tada sudėti maskarponės sūrį ir vėl viską gerai išmaišyti iki vientisos masės (galima pasinaudoti elektriniu smulkintuvu, kad gautųsi tolygi masė).
  • 3Į kiekvieną tartaletę įdėti po žiupsnelį riešutų ir užpildyti iki viršaus pasiflorų karamelės mase. Įdėti į šaldytuvą keletui valandų, kad įdaras pilnai sustingtų.
  • 4Tartaletėms sustingus, išplakti grietinėlę su cukrumi iki standžių putų ir sudėti ją į konditerinį maišelį su karpytu antgaliu.
  • 5Ant kiekvienos tartaletės paviršiaus išdėlioti po persiko puselę ir kraštus aplink ją dekoruoti plakta grietinėle.

Skanaus!


Panašūs receptai

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis