I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Šokoladinės varškės spurgos su šokoladiniu padažu


Kas gali būti geriau už šokoladą ar spurgas? Šokoladinės spurgos! O jei dar prie jų patieksite ir šokoladinio padažo, mmm.. tikra šokolado bomba garantuota. Puikus desertas savaitgaliui! Gal verta išbandyti?

Ingredientai


Jums reikės:

360 g 9% riebumo varškės (2 pakelių)
50 g rudojo cukraus
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
50 g sijotų kvietinių miltų
Neutralaus aliejaus kepimui

Padažui jums reikės:

  • 1Į dubenį sudėkite varškę, cukrų ir kiaušinius, viską gerai sutrinkite iki vientisos masės. Į kitą dubenį sudėkite išsijotus miltus ir į juos suberkite šokoladinio biskvito mišinį, gerai išmaišykite. Gautą miltų mišinį suberkite į varškės masę, dar kartą viską gerai sutrinkite.
  • 2Iš gautos masės ledų šaukšto pagalba suformuokite spurgas. Kad formuoti būtų lengviau, savo delnus patepkite su šiek tiek aliejaus, taip masė nelips prie rankų.
  • 3Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų iki 160 – 170 °C laipsnių ir kepkite spurgas apie 10 minučių. Tiek laiko keps apie 20 g sveriančios nedidelės spurgos, jei suformavote jas didesnes, kepkite atitinkamai ilgiau. Gerai iškepusi spurga išimta iš aliejaus turi išlaikyti savo formą ir nesusitraukti.
  • 4Kol spurgos pravės, paruoškite padažą. Į prikaistuvį įpilkite grietinėlę, pakaitinkite ją iki virimo ir sudėkite šokoladą. Viską gerai išmaišykite kol šokoladas ištirps ir į gautą masę įdėkite lazdyno riešutų pastą, dar kartą viską išmaišykite.
  • 5Patiekite spurgas kartu su šiltu ar šaltu padažu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis