I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Šokoladiniai batonėliai su sūria karamele ir lazdyno riešutais


Ingredientai


Biskvitui reikės:

300 g sviesto
5 kiaušinių
370 g farino cukraus
4 g kepimo miltelių

Karamelei su riešutais reikės:

115 g cukraus
60 g cukraus sirupo
Žiupsnio druskos
200 g žemės riešutų

Glazūrai reikės:

100 g aliejaus
  • 1Sviestą ištirpinti ir į jį suberti šokoladą. Maišyti, kol ištirps šokoladas. Į ištirpintą masę nuolat maišant įvesti kiaušinius. Atskirame inde išmaišyti birius ingredientus ir abi mases sujungti. Maišyti iki vientisos masės. Ją išpiltį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir tolygiai paskleisti. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
  • 2Cukrų su sirupu kaitinti iki rusvos/auksinės spalvos (maišyti negalima). Nukelti nuo kaitros ir lėta srovele pilti pakaitintą grietinėlę nuolat maišant. Suberti šokoladą su druska, leisti apie 2 min pratirpti ir po to permaišyti iki vientisos masės. Gautą masę permaišyti su kepintais riešutais.
  • 3Jau galima formuoti batonėlius. Į kvadratinę formą dėti biskvitą. Ant viršaus užpilti karamelinę masę su riešutais. Išlyginti ir dėti į šaldytuvą atvėsti.
  • 4Glazūrai garų vonelėje ištirpinti šokoladą ir jį sujungti su aliejumi.
  • 5Atvėsusią batonėlių bazę karšto peilio pagalba išsipjauti iš formos ir supjaustyti apie 2 cm pločio juostomis. Batonėlio ilgis turėtų būti apie 6 cm. Medinių iešmelių pagalbą juos merkti į glazūrą ir palikti nuvarvėti ant grotelių. Galima puošti norimais pabarstukais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis