I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Šokoladiniai keksiukai su majonezu


Šokoladiniai keksiukai su.. majonezu. Taip taip, perskaitėte teisingai. Gediminas tikrai mėgsta mus stebinti, o šį kartą išmušė visą kūrybinę komandą iš vėžių. Tiesa sakant nebuvome sužavėti minties ragauti tokį neįprastą desertą. Tačiau, kai pamatėme rezultatą, abejonių nekilo, nes tai buvo vieni gražiausių šokoladinių keksiukų, kuriuos yra tekę matyti. O ir skonis, tiesiog fantastiškas. Kadangi patys keksiukai yra trapūs, čia puikiai tinka sviestinis kremas, kuris subalansuoja tekstūrą ir priduoda papildomo saldumo. Tikrai rekomenduojame išbandyti ir nustebinti savo šeimą, tokiu neįprastai skambančiu desertu.

Ingredientai


Keksiukams jums reikės:

200 g rudojo cukraus
2 arb. š. kepimo miltelių
225 g kokybiško majonezo su kiaušiniais
225 g šilto vandens

Kremui reikės:

100 g beveik kambario temperatūros sviesto
350 g cukraus pudros
  • 1Paruoškite keksiukus. Į plaktuvo dubenį suberkite miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius ir išmaišykite. Į kitą dubenį sudėkite majonezą, supilkite vandenį, labai gerai išmaišykite ir supilkite į sumaišytus sausus ingredientus. Įpilkite vanilės ekstrakto ir viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
  • 2Į keksiukų formas supilstykite paruoštą masę. Į vieną keksiuko formą reikėtų įpilti apie 60 g masės. Taip paruoštus keksiukus dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite 15-17 minučių.
  • 3Paruoškite kremą. Į plaktuvo dubenį sudėkite sviestą ir kreminį sūrį, gerai išmaišykite. Suberkite išsijotą cukraus pudrą ir kakavą, įpilkite vanilės ekstrakto ir palengva gerai viską išmaišykite iki vientisos masės. Jei kremas atrodo per tvirtas, įpilkite šaukštą grietinėlės ar pieno ir vėl viską permaišykite.
  • 4Šiek tiek pravėsusius keksiukus papuoškite paruoštu sviestiniu kremu. Kad gautumėte gražesnį papuošimą, naudokite konditerinį švirkštą ar maišą su platesniu antgaliu. Keksiukus taip pa galite papildomai paskaninti ir papuošti uogomis ar nesūdytomis, traiškytomis pistacijomis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis