I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Šokoladiniai pyragaičiai su morenginiu kremu


Ingredientai


Tešlai reikės:

1 šauktelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio sodos
1 kiaušinio
60 ml espresso kavos
115 g pasukų
170 g sviesto
200 g cukraus

Morenginiam-sviestiniam kremui reikės:

75 g (3 mažų kiaušinių) baltymų
170 g cukraus
225 g sviesto
  • 1Miltus, kakavą, kepimo miltelius ir sodą kartu persijoti.
  • 2Kiaušinį, pasukas ir kavą išrmaišykite šluotele, kad susijungtų į vientisą masę.
  • 3Sviestą su cukrumi gerai išpurenkite.
  • 4Į išpurentą sviestą pilkite po trečdalį birią ir šlapią mases ir trumpai plakite, kol susijungs, dar per du kartus sudėkite likusias mases ir plakite, kol gausis puri tešla. Su ledų šaukštu (jei neturite, naudokite paprastą), sudėkite tešlos kauburėlius į skardą su silikoniniu kilimėliu ar kepimo popieriumi ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 9-10 minučių. Atvėsinkite.
  • 5Sumaišykite kiaušinių baltymus su cukrumi ir toliau maišant kaitinkite garų vonelėje, kol baltymai pasieks 60-65°C temperatūrą. Tokiu būdų paruošti jie bus saugūs vartoti. Pasiekus reikiamą temperatūrą numkite nuo garų vonelės, perpilkite į kitą indą ir plakite, kol baltymai atvės ir taps purūs. Toliau plakant po šaukštą dėkite kambario temperatūros sviestą ir plakite, kol kremas taps vientisas.
  • 6Šiuo kremu sutepkite šokoladinius biskvitinius sausainukus ir turėsite lengvus mini desertus.

Skanaus!


Panašūs receptai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis