I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Šokoladiniai pyragaičiai su morenginiu kremu


Ingredientai


Tešlai reikės:

1 šauktelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio sodos
1 kiaušinio
60 ml espresso kavos
115 g pasukų
170 g sviesto
200 g cukraus

Morenginiam-sviestiniam kremui reikės:

75 g (3 mažų kiaušinių) baltymų
170 g cukraus
225 g sviesto
  • 1Miltus, kakavą, kepimo miltelius ir sodą kartu persijoti.
  • 2Kiaušinį, pasukas ir kavą išrmaišykite šluotele, kad susijungtų į vientisą masę.
  • 3Sviestą su cukrumi gerai išpurenkite.
  • 4Į išpurentą sviestą pilkite po trečdalį birią ir šlapią mases ir trumpai plakite, kol susijungs, dar per du kartus sudėkite likusias mases ir plakite, kol gausis puri tešla. Su ledų šaukštu (jei neturite, naudokite paprastą), sudėkite tešlos kauburėlius į skardą su silikoniniu kilimėliu ar kepimo popieriumi ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 9-10 minučių. Atvėsinkite.
  • 5Sumaišykite kiaušinių baltymus su cukrumi ir toliau maišant kaitinkite garų vonelėje, kol baltymai pasieks 60-65°C temperatūrą. Tokiu būdų paruošti jie bus saugūs vartoti. Pasiekus reikiamą temperatūrą numkite nuo garų vonelės, perpilkite į kitą indą ir plakite, kol baltymai atvės ir taps purūs. Toliau plakant po šaukštą dėkite kambario temperatūros sviestą ir plakite, kol kremas taps vientisas.
  • 6Šiuo kremu sutepkite šokoladinius biskvitinius sausainukus ir turėsite lengvus mini desertus.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis