I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Šokoladinis brownie su moliūginiu sūrio kremu


Ingredientai


Moliūginiam sūrio kremui reikės:

150 g moliūgų tyrės
50 g cukraus
Žiupsnelio Kalėdinių prieskonių mišinio
1 kiaušinio
1 kiaušinio trynio

Šokoladiniam brownie reikės:

235 g sviesto
400 g cukraus
30 ml stiprios kavos
4 kiaušinių
  • 1

    Kaip pasigaminti moliūgų tyrę:

    Moliūgą išskobkite ir su visa žieve supjaustykite nedideliais gabalais Sudėkite į kepimo skardą, uždenkite folija ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą, kol moliūgas bus visiškai minkštas. Iškepusį sublenderiuokite, kad gautųsi lygi tyrė. Ją supilkite į sietelį ir palikite pusdieniui, kad nuvarvėtų nereikalingas skystis.
  • 2

    Pyrago gaminimo eiga:

    Kreminį sūrį maišykite su cukrumi, kol jis praktiškai įštirps. Įmuškite kiaušinį, kiaušinio trynį ir išmaišykite. Supilkite moliųgų tyrę, įberkite prieskonių ir su šluotelę gerai išmaišykite.
  • 3Ištirpinkite sviestą. Nukelkite nuo kaitros, suberkite kakavos miltelius ir išmaišykite. Suberkite cukrų, įpilkite stiprios kavos ir vėl išmaišykite. Prikaistuvį grąžinkite ant kaitlentės ir ant vidutės kaitros maišant kaitinkite, kol cukrus ištirps ir masė taps vientisa.
  • 4Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius ir lengvai paplakite, kad susijungtų tryniai su baltymais. Į kiaušinius supilkite šokolado masę ir išmaišykite. Supilkite sijotus kvietinius miltus ir vėl maišykite, kol tešla bus vientisa. Galiausiai įmaišykite netirpinto juodojo šokolado tablečių.
  • 5Į kepimo formą (mes naudojome 24 cm x 28 cm) pirmiausia pilkite 2/3 šokoladinės masės ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus dėkite sūrio kremo ir moliųgų masę. Taip pat paskirtykite tolygiai. Ant viršaus trimis dalimis, paliekant tarpus, dėkite šokoladinę masę ir su mentele pavingiuokite, kad susidarytų marmūrinis vaizdas.
  • 6Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, su funkcija viršus/apačia, 45 minutes.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis