I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Šokoladinis pyragas Brookie


Šis receptas skirtas tikriems smaližiams, kurie neapsiriboja gaiviais ir lengvais desertais. Brookie - šokoladinis dviejųskanėstų (brownie ir cookie) junginys. Apačioje - šokoladinis pyragas brownie, o viršuje puikuojasi sausainių su šokolado gabaliukais tešla. Išties galinga kombinacija, prie kurios puikiai tiks juodos kavos puodelis.

Ingredientai


Pirmam sluoksniui jums reikės:

200 g sviesto
100 g rudojo cukraus
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
4 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių trynių

Antram sluoksniui jums reikės:

150 g sviesto
230 g cukraus
1 vnt. didelio laisvai laikomų vištų kiaušinio
  • 1Paruoškite pirmąjį sluoksnį. Vandens vonelėje ištirpinkite sviestą su šokoladu. Į gautą masę sudėkite riešutų pastą ir gerai išmaišykite.
  • 2Į plaktuvo dubenį supilkite cukrų, sudėkite kiaušinius, trynius ir maišykite vidutiniu greičiu tol, kol ištirps cukrus. Tada supilkite išsijotus miltus ir gerai išmaišykite.
  • 3Į cukraus, kiaušinių ir miltų masę supilkite atvėsusią šokolado masę ir vėl tolygiai išmaišykite.
  • 4Į kepimo indą įklokite sviestinį popierių ir supilkite paruoštą masę. Dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę apie 13-15 minučių su vėjelio funkcija. Pyragui iškepus gerai jį atvėsinkite.
  • 5Paruoškite antrąjį pyrago sluoksnį. Į plaktuvo dubenį sudėkite sviestą, miltus, cukrų, kepimo miltelius ir išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite juodąjį šokoladą ir maišykite, kol granulės vienodai pasiskirstys tešloje. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant anksčiau paruošto pirmojo pyrago sluoksnio. Dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę apie 13-15 minučių su vėjelio funkcija.
  • 6Prieš pjaustant ir patiekiant, iškepusį pyragą palikite atvėsti kelioms valandoms.

Skanaus!


Panašūs receptai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis