Šokoladinis suflė su avietiniais ledais

Ingredientai
Suflė:
40 g sviesto
3 g druskos
110 g cukraus
180 g pieno
Ledams:
500 g šaldytų aviečių
50 g cukraus pudros
- 1Kepimo formelių vidų ištepti sviestu, apibarstyti cukrumi ir sudėti į šaldytuvą.
- 2Ištirpinti sviestą, suberti į jį miltus bei druską. Viską gerai išmaišyti. Puode kaitinti pieną kartu su cukrumi. Kai pienas pradeda garuoti, sudėti sviesto ir miltų masę nuolat maišant šluotele. Kaitinti ir maišyti, kol masė taps vientisa ir sutirštės. Nukelti nuo ugnies ir suberti į ją šokoladą bei gerai išmaišyti. Tada po truputį supilti kambario temperatūros trynius ir vėl gerai išmaišyti. Masę šiek tiek atvėsinti. Kiaušinių baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Suversti juos į pravėsusią šokolado masę ir atsargiai išmaišyti. Konditerinio maišelio pagalbą užpildyti iš šaldytuvo išimtas formeles ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių. Iškepusių suflė viršų apibarstyti netirpia cukraus pudra.
- 3Šaldytas avietes ir cukraus pudrą suberti į smulkintuvą ir sumalti. Supilti grietinėlę ir dar kartą permalti. Šaukšto pagalba formuoti ritinėlius ir patiekti kartu su šokoladiniu suflė.