I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Spurgos su kumpiu ir mocarelos sūriu


Ingredientai


Tešlai reikės:

3 kiaušinių
200 ml šilto pieno
100 g sviesto
1 valg. š. cukraus
15 g šviežių mielių

Įdarui reikės:

50 g parmezano sūrio
70-80 g rūkytos mocarelos
3-4 griežinėlių virto kumpio
Persilade prieskonių
  • 1Mieles ištirpinti šiltame piene su cukrumi. Jos turi aktyvuotis ir pradėti putoti.
  • 2Miltus supilti į didelį dubenį arba katiliuką, jei minkysite mikseriu. Maišant po truputį pilti pieną su mielėmis ir šiek tiek perplaktus kiaušinius. Galiausiai pilti lydytą sviestą ir minkyti, kol nelips prie rankų. Iš tešlos suformuoti kamuoliuką, dėti į indą, uždengti maistine plėvele ar drėgnu rankšluosčiu ir kildinti kambario temperatūroje 2 valandas. Galima kildinti šaldytuve, taip tešla bus dar elastingesnė. Tokiu atveju reiktų palikti bent 4 valandoms arba geriausia per naktį.
  • 3Pakildintą tešlą iškočioti iki maždaug 0,5 cm storio. Tuomet supjaustyti 5 cm pločio ir maždaug 10-12 cm ilgio juostelėmis.
  • 4Rūkytą mocarelą ir virtą kumpį supjaustyti smulkiais kubeliais. Tarkuotą parmezano sūrį sumaišyti su žiupsneliu Persilade prieskonių.
  • 5Ant tešlos juostelės dėti visų ingredientų. Jų reikia tiek, kad galima būtų tešlą perlenkti pusiau išilgai ir užspausti. Sūris su kumpiu turi būti viduje. Tuomet sujungti kraštus ir gerai užspausti. Turi gautis apvali spurga. Kad būtų patogiau, prieš dedant įdarą tešlą galima pakočioti į plotį.
  • 6Paruoštas spurgas dėti ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir pakildinti šiltoje vietoje apie 30 min.
  • 7Spurgas kepti karštame aliejuje, bet ne verdančiame. Kepti maždaug po 2 min kiekvieną pusę, kol įgaus auskinę spalvą.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis