I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Spurgos su obuoliais


Ingredientai


Plikytam kremui reikės:

200 g cukraus
175 g vandens
1-2 lazdelių cinamono
Citrinos žievelės
20 g krakmolo
250 ml pieno
5 kiaušinių trynių

Tešlai reikės:

245 g pieno
10 g šviežių mielių (arba 3,5 g sausų)
50 g cukraus
2 kiaušinių
1/4 šaukštelio druskos
60 g minkšto sviesto
4 vidutinio dydžio rūgščių obuolių
0,5 citrinos sulčių
2 arbatinių šaukštelių cinamono

Spurgai apvolioti reikės:

200 g rudojo cukraus
Cinamono pagal skonį
  • 1Pradedame nuo plikyto kremo. Pirmiausia reikia pasigaminti cukraus sirupą. Paprasčiausiai į prikaistuvį supilkite cukrų, vandenį, įdėkite cinamono lazdeles, kelis gabalėlius atpjautos citrinos žievelės ir užkaiskite. Užvirus kaitinkite lygiai 1 minutę ir 30 sekundžių ir iš karto nukelkite nuo kaitros.
  • 2Miltus su krakmolu išsijokite. Tuomet jie puikiai susimaišo ir nelieka sušokusių gabaliukų. Sumaišykite su pienu ir pastoviai maišant šluotele masę kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol sutirštėja, tampa panaši į "klijus". Nukelkite nuo vyryklės ir toliau maišant dėkite po 1 kiaušinio trynį (tryniai turi būti kambario temperatūros). Galiausiai po truputį įmaišykite anksčiau išvirtą sirupą. Kremas gaunasi pakankamai skystas. Jį perkoškite.
  • 3Obuolius nuvalykite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Sumaišykite su cinamonu ir citrinos sultimis.
  • 4Dabar pasigaminsime tešlą. Į dubenį įpilkite kambario temperatūros pieno, dėkite mieles ir, kad jos geriau veiktų, įberkite 50 g cukraus. Išmaišykite, kad mielės ištirptų (jei naudojate sausas mieles, leiskite šiek tiek pastovėti, kad mielės aktyvuotųsi). Supilkite miltus ir šluotelės pagalba išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir vėl išmaišykite. Įberkite žiupsnelį druskos, jis suintensyvins skonius. Į tešlą suberkite obuolius, sviestą ir su lopetėle permaišykite, kol obuolių gabaliukai pasiskirstys tolygiai. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje maždaug valandai laiko, kol tešla padvigubės.
  • 5Gerai įkaitinkite augalinį aliejų iki maždaug 170°C. Spurgytes labai patogu formuoti ledų kaušeliu. Jei tokio neturite, naudokite šaukštą, spurgytės gali būti ir netaisyklingos formos. Kepkite aliejuje apie 3 min., kol apskrus. Iškepusias spurgas apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.
  • 6Valgykite su plikytu kremu bei mėgiamomis uogomis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis