I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Sultingi čeburekai su aviena


O dabar pasiruoškite pasiraitoti rankoves, nes šį receptą privalo išbandyti visi gerų čeburekų mėgėjai. Ar reikės šiek tiek pasistengti? Tikrai taip. Ar visi namai kvepės gruzdintu aliejumi? Tikrai taip? Ar bus verta? Be jokių abejonių. Traškūs, sultingi ir labai aromatingi čeburekai su aviena nepaliks abejingų, todėl nepagailėkite nei laiko, nei pastangų ir pasigaminkite šį fantastišką patiekalą. Garantuojame, skaniau sunkiai kur rasite.

Ingredientai


Tešlai reikės:

1 arb. š. druskos
25 g aliejaus
250 ml karšto (apie 70 °C) vandens

Įdarui reikės:

600 g avienos kumpio (be riebalų)
150 g sūdytų lašinukų
600 g svogūnų
1 valg. š. druskos
Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų

Taip pat reikės:

Aliejaus kepimui
  • 1Paruoškite tešlą. Į plakiklio indą suberkite Išsijotus miltus, druską, supilkite aliejų, karštą (apie 70 °C laipsnių) vandenį ir gerai išmaišykite, kol visi ingredientai susijungs. Išimkite tešlą ir šiek tiek paminkykite rankomis, kad taptų vientisa. Susukite į kamuolį ir palikite „pailsėti“ bent pusvalandžiui.
  • 2Paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite kapotą arba stambiai maltą avienos kumpį, smulkiai pjaustytus lašinukus, iki košės konsistencijos smulkintus svogūnus, druską bei pipirus ir viską labai gerai išmaišykite. *Tam, kad svogūnai taptų saldesni ir ne tokie aštrūs, juos padalinkite į maždaug aštuonias dalis ir nuplikykite su karštu vandeniu. *Mėsos įdarą galite paskaninti smulkintomis žolelėmis – kalendra arba petražolėmis.
  • 3Pailsėjusią tešlą suskirstykite maždaug 60 g dydžio gabalėliais, suformuokite kamuoliukus ir leiskite jiems „ pailsėti“ dar apie 10 minučių.
  • 4Iš pailsėjusios tešlos kamuoliukų iškočiokite maždaug 20 cm skersmens „blynus“. Dėkite po gerą šaukštą įdaro ir paskirstykite ant vienos apskritimo pusės, palikdami apie 2 cm nuo krašto be įdaro. Kraštą truptį patepkite vandeniu ir perlenkite - tešla turi apgaubti mėsą, kad neliktų oro tarpų, o kraštus užspauskite šakutės pagalba. Taip suformuokite visus čeburekus ir padėkite juos 10 minučių į šaldiklį, kad atvėstų tešla.
  • 5Paruoštus čeburekus kepkite iki 210-220 °C laipsnių įkaitintame aliejuje ne ilgiau kaip 2 minutes vis palaistant viršų, kad tolygiai iškeptų.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis