I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis


Ingredientai


Salotoms jums reikės:

1 vnt. didelio pomidoro
0,5 vnt. ilgavaisio agurko
Keletos laiškinių svogūnų
1 stiklinės virtų grikių
Pundelio šviežių petražolių
Šiek tiek šviežios mėtos
Šiek tiek druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų

Kotletukams jums reikės:

Keletos riekelių batono
0,5 stiklinės kefyro
Nedidelio pundelio šviežių petražolių
1 vnt. nuvalyto saliero stiebo
0,5 vnt. svogūno
2 vnt. skiltelių česnako
1 valg. šaukšto sviesto
0,5 kg kiaulienos-jautienos faršo (riebumas ne mažesnis nei 20%)
Šiek tiek druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
Keletos šauktų panko džiūvėsėlių
  • 1Paruoškite salotas. Susmulkinkite pomidorą ir sudėkite jį į sietelį keletai minučių, kad nuvarvėtų perteklinis skystis. Susmulkinkite agurką, svogūnus, petražoles ir mėtą. Visas susmulkintas daržoves ir prieskonines žoleles sudėkite į dubenį. Suberkite virtus, pravėsusius grikius. Įpilkite alyvuogių aliejaus, vyno acto, įberkite druskos, šviežiai maltų pipirų ir viską permaišykite.
  • 2Paruoškite priedus kotletukams. Batono riekeles be plutelės sudėkite į dubenį ir užpilkite kefyru. Palikite išmirkti keletai minučių. Į mažą smulkintuvą sudėkite petražoles, salierą, svogūną, česnaką ir susmulkinkite iki smulkių gabalėlių. Tada į smulkintuvą sudėkite sviestą, išbrinkusį batoną ir lengvai pertrinkite.
  • 3Paruoškite kotletukus. Į dubenį sudėkite kiaulienos-jautienos faršą, paruoštus priedus ir labai lengvai permaišykite, kad masė išlaikytų purumą. Minkyti nereikia. Įberkite druskos ir šviežiai maltų pipirų, dar kartelį labai lengvai permaišykite.
  • 4Iškepkite kotletukus. Keptuvę įkaitinkite ant šiek tiek didesnės, nei vidutinė, kaitros, įpilkite alyvuogių aliejaus, kad padengtų visą keptuvės dugną. Drėgnomis rankomis suformuokite norimo dydžio kotletuką, lengvai apvoliokite jį panko džiūvėsėliuose ir dėkite kepti į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite iš abiejų pusių apie 5-10 minučių, kol gražiai apskrus. Kepimo laikas gali skirtis nuo kaitlentės galingumo.
  • 5Iškeptus kotletukus skanaukite su gaiviomis grikių salotomis.
  • 6Patarimai: • Jei norite greitai išvirti grikius, sudėkite juos į pasūdytą vandenį, užkaiskite ir kai tik užvirs, išjunkite. Palikite pastovėti 5-10 minučių ir grikiai bus paruošti. • Jei salotas gaminate iš vakaro ir skanausite jas tik ryte, nedėkite svogūnų laiškų, kad per naktį salotos neįgertų nemalonaus kvapo ir skonio.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis