I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Sūrio pyragas su citrininiu kremu ir japoniška žaliąja arbata mača


Ingredientai


Pyragui:

250 g avižinių sausainių
150 g sviesto
1 arb. š. druskos
180 g cukraus
3 kiaušinių
2 arb. š. žaliosios arbatos mačos miltelių

Kremui:

3 kiaušinių
180 g cukraus
60 g sviesto
30 g kukurūzų krakmolo

Papuošimui:

Šviežių uogų (braškių, šilauogių, aviečių)
  • 1Išlydyti sviestą. Į elektrinį smulkintuvą sudėti laužytus sausainius, įberti druskos ir užpilti sviestu. Sumalti iki vientisos trupinių masės. Gautą masę sudėti į kepimo formą ir spaudžiant paviršių išlyginti iki lygaus pagrindo. Įdėti į šaldytuvą, kad pagrindas sustingtų.
  • 2Tada į elektrinį smulkintuvą įdėti kreminį sūrį, supilti grietinėlę, įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir japoniškos arbatos mačos miltelius. Viską suplakti iki vientisos masės ir ją supilti ant sustingusio sviestinio pagrindo. Kepti iki 110°C įkaitintoje orkaitėje 1,5 val.. Iškepusį atvėsinti.
  • 3Kremui skirtus kiaušinius išplakti kartu su cukrumi ir kukurūzų krakmolu.
  • 4Prikaistuvyje užvirti citrinų tyrę ir po truputį pilti ją į kiaušinių masę bei nuolat plakti. Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įdėti 1 arb. š. sviesto ir nuolat maišyti, kol kremo masė sutirštės. Nukelti nuo kaitros, sudėti likusį sviestą ir maišyti šluotele, kol jis ištirps. Tada supilti kremą į konditerinį maišelį ir palikti šaltai, kad atvėstų.
  • 5Sūrio pyragą išimti iš kepimo formos ir konditerinio maišelio pagalba paviršių dekoruoti atvėsusiu citrininiu kremu. Ant kremo išdėlioti šviežias uogas bei pabarstyti netirpia cukraus pudra.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis