I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Sviestinis lazdyno riešutų desertas


Ingredientai


Lazdyno riešutų morengui reikės:

100 g lazdyno riešutų
100 g cukraus pudros
200 g baltymų
160 g cukraus

Sviestiniam kremui reikės:

5 kiaušinių trynių
100 g cukraus
100 g vandens
240 g kambario temperatūros sviesto
  • 1

    Morenginio biskvito gaminimo eiga:

    Riešutus smulkintuvo pagalba sumalti iki miltų konsistencijos. Riešutus malti kartu su cukraus pudra, kad miltai būtų biresni ir nepaleistų riebalo.
  • 2Baltymus išpurenti su cukrumi iki standžių putų ir sujunkti su riešutų miltais.
  • 3Ant skardos, padengtos kepimo popieriumi, suformuoti du vienodo dydžio apvalius biskvitus.
  • 4Kepti iki 130°C įkaitintoje orkaitėje 1 h 30 min.
  • 5

    Kremo gaminimo eiga:

    Iš cukraus ir vandens išvirti sirupą. Kaitinti iki 118°C arba kol pradės kilti "sunkūs" burbulai.
  • 6Kol verda sirupas, reikia pradėti plakti trynius. Juos beplakant po truputį, katiliuko kraštu pilti sirupą. Tokiu būdu tryniai yra nuplikomi ir tampa saugūs vartoti.
  • 7Į masę įpilti šlakelį vanilės ekstrakto, sudėti minkštą sviestą ir riešutų pastą. Nedideliu greičiu plakti iki vientisos, blizgios masės.
  • 8Gautą kremą sudėti ant morenginio biskvito. Sulyginti šonus, paviršių ir ant viršaus dėti kitą biskvitą. Jei norite idealiai lygios formos, tuomet reikia naudoti kepimo žiedą. Į apačia dėti vieną biskvitą (jei biskvitas kiek didesnis, su žiedu išspausti reikiamą formą), dėti kremą ir sulyginti paviršių, ant viršaus dėti kitą biskvitą.
  • 9Palaikyti šaldytuve, kol kremas sustings ir gerai laikys formą. Galima užbarstyti cukraus pudros.

Skanaus!


Panašūs receptai

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis