I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Sviestinis lazdyno riešutų desertas


Ingredientai


Lazdyno riešutų morengui reikės:

100 g lazdyno riešutų
100 g cukraus pudros
200 g baltymų
160 g cukraus

Sviestiniam kremui reikės:

5 kiaušinių trynių
100 g cukraus
100 g vandens
240 g kambario temperatūros sviesto
  • 1

    Morenginio biskvito gaminimo eiga:

    Riešutus smulkintuvo pagalba sumalti iki miltų konsistencijos. Riešutus malti kartu su cukraus pudra, kad miltai būtų biresni ir nepaleistų riebalo.
  • 2Baltymus išpurenti su cukrumi iki standžių putų ir sujunkti su riešutų miltais.
  • 3Ant skardos, padengtos kepimo popieriumi, suformuoti du vienodo dydžio apvalius biskvitus.
  • 4Kepti iki 130°C įkaitintoje orkaitėje 1 h 30 min.
  • 5

    Kremo gaminimo eiga:

    Iš cukraus ir vandens išvirti sirupą. Kaitinti iki 118°C arba kol pradės kilti "sunkūs" burbulai.
  • 6Kol verda sirupas, reikia pradėti plakti trynius. Juos beplakant po truputį, katiliuko kraštu pilti sirupą. Tokiu būdu tryniai yra nuplikomi ir tampa saugūs vartoti.
  • 7Į masę įpilti šlakelį vanilės ekstrakto, sudėti minkštą sviestą ir riešutų pastą. Nedideliu greičiu plakti iki vientisos, blizgios masės.
  • 8Gautą kremą sudėti ant morenginio biskvito. Sulyginti šonus, paviršių ir ant viršaus dėti kitą biskvitą. Jei norite idealiai lygios formos, tuomet reikia naudoti kepimo žiedą. Į apačia dėti vieną biskvitą (jei biskvitas kiek didesnis, su žiedu išspausti reikiamą formą), dėti kremą ir sulyginti paviršių, ant viršaus dėti kitą biskvitą.
  • 9Palaikyti šaldytuve, kol kremas sustings ir gerai laikys formą. Galima užbarstyti cukraus pudros.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis