I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Svogūnų pyragas


Ingredientai


Tešlai reikės:

250 g grietinės
250 g sviesto
1 kiaušinio
Žiupsnelio druskos

Įdarui reikės:

700 g svogūnų (raudonų ir baltų lygiomis dalimis)
2 valg.š. rudojo cukraus
Žiupsnelio druskos
50 g sviesto
50 g parmezano sūrio
  • 1Šaltą sviestą sutarkuoti stambia tarka. Sudėti į gilų indą, taip pat ir likusius ingredientus tešlai. Tešlą gerai išminkyti ir kuomet taps vientisa bei nelips prie rankų palikti šaldytuve pailsėti bent dviems valandoms. Idealiausia būtų palikti per naktį.
  • 2Svogūnus susmulkinti norimo dydžio gabaliukais. Keptuvėje išlydyti sviestą ir suberti svogūnus. Kepinti ant vidutinės kaitros, kol suminkštės ir tūris sumažės dvigubai. Tuomet užberti cukraus, šiek tiek druskos, pipirų ir įpilti balzaminio acto. Kepinti pastoviai maišant, kol cukrus ištirps ir svogūnai karamelizuosis. Palikti įdarą atvėsti.
  • 3Tešlą padalinti į dvi dalis ir iškočioti du vienodo dydžio, apie 3-4 mm storio, lakštus. Ant vieno lakšto tolygiai paskleisti svogūnų įdarą, paliekant 2-3 cm šonuose. Užberti parmezano sūrio. Ant viršaus dėti kitą lakštą ir šonus užraityti arba užspausti šakute.
  • 4Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Skanaus!


Panašūs receptai

Glazūruota karka su slyvomis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Brownie su lazdyno riešutų kremu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Braškių ir mocarelos salotos su džiovintomis alyvuogėmis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Vištiena kokosų pieno padaže

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Gaivios salotos su antienos confit

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Ukrainietiškos bandelės “pampuškos”

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Šokolado ir kavos keksiukai

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Grilinta vištiena su brokolių garnyru

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Tigrinės krevetės su aštriu mangų ir česnako padažu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Saldūs avinžirnių pyragaičiai

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Sūrio ir špinatų vyniotinis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Lašišos kepsnys su anakardžių ir vynuogių padažu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Azijietiška vištiena su duonos plutele

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Lašišos kepsneliai su gaiviomis salotomis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Cinamoniniai sausainiai su obuoliais “vikšriukai”

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Varškės apkepas

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis