I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Tabule salotos su kepta upėtakio filė


Petražolių salotos su bulguro kruopomis turbūt skamba nelabai ypatingai, tačiau iš tiesų tai yra kupinas skonių, gaivus pagardas, kuris puikiai tinka tiek prie mėsos, tiek prie žuvies. Šis patiekalas yra labai maistingas ir greitai pagaminamas, tad tai puikus pasirinkimas sveikesniems pietums ar vakarienei.

Ingredientai


Tabule salotoms jums reikės:

50-60 g bulgur kruopų
1 vnt. citrinos
150 g plačialapių petražolių lapelių (be kotelių)
Šiek tiek šviežios mėtos (pasirinktinai)
Šiek tiek šviežios kalendros (pasirinktinai)
3 vnt. nedidelių pomidorų
1 vnt. nedidelio mėlyno svogūno
Šiek tiek druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų

Taip pat reikės:

2-4 vnt. gabalėlių upėtakio filė
Šiek tiek druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
1 arb. š. sviesto
  • 1Bulgur kruopas išvirkite pagal gamintojo nurodymus, atvėsinkite. Įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite jos sultis. Įpilkite alyvuogių aliejų ir viską gerai išmaišykite.
  • 2Petražolių lapelius atskirkite nuo kotų ir peilio pagalba sukapokite. Taip pat sukapokite šiek tiek mėtos ir kalendros lapelių. Pomidorų sėklytes (minkštimą) išimkite ir likusią pomidoro dalį susmulkinkite. Supjaustykite svogūną. Visas supjaustytas daržoves sudėkite į dubenį ir sumaišykite su bulgur kruopomis. Įberkite šiek tiek druskos, šviežiai maltų pipirų ir gerai viską išmaišykite.
  • 3Nuplautą ir nusausintą upėtakio filė pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais ir dėkite kepti į gerai įkaitintą keptuvę su šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kepti dėkite odele į apačią ir kepančią žuvį palaikykite prispaudę apie 10 sekundžių, kad neišsiriestų. Kepkite apie 2-3 minutes, tada apverskite, įdėkite sviestą, išjunkite kaitrą ir palaikykite dar keptuvėje 1-2 minutes, žuvis neturi būti perkepusi.
  • 4Iškepusį upėtakį patiekite su tabule salotomis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Pomidorinė baklažanų užtepėlė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tabule salotos su kepta upėtakio filė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Turkiško stiliaus picos užkandis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški chorizo kroketai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Argentinietiškas sumuštinis su chorizo ir čimičiuri

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Brie sūris keptas duonos kepale

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški kimchi blynai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti įdaryti velniški kiaušiniai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Netikras zuikis įdarytas kiaušiniais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Lašišos tartaras su vasabi avokadu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena ir sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bao bandelės su plėšyta hoisin antiena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jautienos kepsnys su saldžiarūgštėmis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pasta su špinatų pesto ir traškiais avinžirniais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Špinatų ir fetos sūrio pyragas Spanakopita

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Susuktas sumuštinis su lašiša ir špinatais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis