Tabule salotos su kepta upėtakio filė
Petražolių salotos su bulguro kruopomis turbūt skamba nelabai ypatingai, tačiau iš tiesų tai yra kupinas skonių, gaivus pagardas, kuris puikiai tinka tiek prie mėsos, tiek prie žuvies. Šis patiekalas yra labai maistingas ir greitai pagaminamas, tad tai puikus pasirinkimas sveikesniems pietums ar vakarienei.

Ingredientai
Tabule salotoms jums reikės:
50-60 g bulgur kruopų
1 vnt. citrinos
150 g plačialapių petražolių lapelių (be kotelių)
Šiek tiek šviežios mėtos (pasirinktinai)
Šiek tiek šviežios kalendros (pasirinktinai)
3 vnt. nedidelių pomidorų
1 vnt. nedidelio mėlyno svogūno
Šiek tiek druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
Taip pat reikės:
2-4 vnt. gabalėlių upėtakio filė
Šiek tiek druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
1 arb. š. sviesto
- 1Bulgur kruopas išvirkite pagal gamintojo nurodymus, atvėsinkite. Įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite jos sultis. Įpilkite alyvuogių aliejų ir viską gerai išmaišykite.
- 2Petražolių lapelius atskirkite nuo kotų ir peilio pagalba sukapokite. Taip pat sukapokite šiek tiek mėtos ir kalendros lapelių. Pomidorų sėklytes (minkštimą) išimkite ir likusią pomidoro dalį susmulkinkite. Supjaustykite svogūną. Visas supjaustytas daržoves sudėkite į dubenį ir sumaišykite su bulgur kruopomis. Įberkite šiek tiek druskos, šviežiai maltų pipirų ir gerai viską išmaišykite.
- 3Nuplautą ir nusausintą upėtakio filė pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais ir dėkite kepti į gerai įkaitintą keptuvę su šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kepti dėkite odele į apačią ir kepančią žuvį palaikykite prispaudę apie 10 sekundžių, kad neišsiriestų. Kepkite apie 2-3 minutes, tada apverskite, įdėkite sviestą, išjunkite kaitrą ir palaikykite dar keptuvėje 1-2 minutes, žuvis neturi būti perkepusi.
- 4Iškepusį upėtakį patiekite su tabule salotomis.