I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Tartaletė su baltojo šokolado kremu


Ingredientai


Jums reikės:

Pakuotės saldžių sviestinių tartalečių
200 g šviežių aviečių

Trupiniams reikės:

100 g cukraus
100 g šalto sviesto
Pusės žaliosios citrinos tarkuotos žievelės

Baltojo šokolado plikytam kremui reikės:

200 g pieno
75 g cukraus
30 g kukurūzų krakmolo
5 kiaušinių trynių
70 g sviesto
5 g mėtų lapelių
  • 1

    Trupinių gaminimo eiga:

    Visas žaliavas maišyti, kol susidarys trupiniai.
  • 2Trupinius sudėti į kepimo popieriumi padengtą skardą ir kepti 160°C temperatūroje apie 20 min.
  • 3

    Kremo gaminimo eiga:

    Pieną užvirti su grietinėle. Cukrų sumaišyti su krakmolu ir permaišyti su kiaušinių tryniais. Bemaišant įpilti dalį karšto pieno su grietinėle ir maišyti iki vientisos masės. Grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti iki vidutinės kaitros ir virti, kol sutirštės. Nukėlus nuo kaitros, įdėti sviestą, baltajį šokoladą, smulkiai sukapotus mėtų lapelius, įpilti šlakelį vanilės ekstrakto ir gerai išmaišyti iki vientisos masės.
  • 4Kremą supilti į žemą ir platų indą, uždengti maistine plėvele, kad liestųsi su kremo paviršiumi ir palikti šaldytuve, kol atvės ir sutvirtės.
  • 5

    Tartaletės formavimas:

    Tartaletės dugną padengti plonu kremo sluoksniu, užberti trupinių sluoksnį ir viršų padengti kremu. Ant jo išdėlioti šviežias avietes. Užberti šiek tiek cukraus pudros ir užtarkuoti žaliosios citrinos žievelės.

Skanaus!


Panašūs receptai

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis