I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Tartaletė su baltojo šokolado kremu


Ingredientai


Jums reikės:

Pakuotės saldžių sviestinių tartalečių
200 g šviežių aviečių

Trupiniams reikės:

100 g cukraus
100 g šalto sviesto
Pusės žaliosios citrinos tarkuotos žievelės

Baltojo šokolado plikytam kremui reikės:

200 g pieno
75 g cukraus
30 g kukurūzų krakmolo
5 kiaušinių trynių
70 g sviesto
5 g mėtų lapelių
  • 1

    Trupinių gaminimo eiga:

    Visas žaliavas maišyti, kol susidarys trupiniai.
  • 2Trupinius sudėti į kepimo popieriumi padengtą skardą ir kepti 160°C temperatūroje apie 20 min.
  • 3

    Kremo gaminimo eiga:

    Pieną užvirti su grietinėle. Cukrų sumaišyti su krakmolu ir permaišyti su kiaušinių tryniais. Bemaišant įpilti dalį karšto pieno su grietinėle ir maišyti iki vientisos masės. Grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti iki vidutinės kaitros ir virti, kol sutirštės. Nukėlus nuo kaitros, įdėti sviestą, baltajį šokoladą, smulkiai sukapotus mėtų lapelius, įpilti šlakelį vanilės ekstrakto ir gerai išmaišyti iki vientisos masės.
  • 4Kremą supilti į žemą ir platų indą, uždengti maistine plėvele, kad liestųsi su kremo paviršiumi ir palikti šaldytuve, kol atvės ir sutvirtės.
  • 5

    Tartaletės formavimas:

    Tartaletės dugną padengti plonu kremo sluoksniu, užberti trupinių sluoksnį ir viršų padengti kremu. Ant jo išdėlioti šviežias avietes. Užberti šiek tiek cukraus pudros ir užtarkuoti žaliosios citrinos žievelės.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis