I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Tartaletė su obuoliais ir migdoliniu traškučiu


Ingredientai


Jums reikės:

Obuolių įdarui:

4 obuolių (Granny Smith)
5 didesnių braškių
4 šaukštų cukraus
1 šaukštelio sviesto

Migdoliniam traškučiui:

1 kiaušinio baltymo
1 šaukšto cukraus
150 g migdolų drožlių ar lazdelių

Kremui:

25 g baziliko
55 g cukraus pudros
  • 1Obuolius nulupti, išimti sėklytes ir supjaustyti smulkiais kubeliais (0.5 cm). Į įkaitintą prikaistuvį supilti cukrų ir kaitinti, kol jis ištirps (nemaišyti). Geriausia cukrų supilti per du kartus. Jam ištirpus sudėti kambario temperatūros sviestą ir iškart suberti obuolius. Atsargiai maišyti, kol karamelė pasiskirstys. Užberti kelis lašelius vanilės ekstrakto ir palikti 10 min. troškintis ant vidutinės kaitros. Baigiant troškintis suberti kubeliais pjaustynas braškes. Įdarą sudėti į tartaletes ir palikti šaldytuve, kol atvės.
  • 2Migdoliniam įdarui permaišyti baltymą su cukrumi, suberti migdolų lazdeles ar drožles ir plonu sluoksniu dėti į kepimo žiedus ar formeles (8 cm skersmens). Kepti 180°C temperatūroje 10 min. konvekciniu režimu.
  • 3Bazilikus sudėti į grietinėlę, sublenderiuoti, uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve nakčiai, kad prisigertų baziliko skonio. Tuomet grietinėlę nukošti ir išplakti kartu su cukraus pudra ir maskarponės sūriu. Kremą sudėti į konditerinį maišelį ir ant tartalečių formuoti nemažus kauburėlius. Ant viršaus šiek tiek paspaudžiant dėti migdolinius traškučius. Pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!


Panašūs receptai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis