Tartaletė su pasiflorų kremu ir morengu

Ingredientai
Jums reikės:
Šviežių aviečių
Kremui:
120 g cukraus
120 g sviesto
Morengui:
100 g cukraus pudros
- 1Kambario temperatūros kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų. Užvirti pasiflorų tyrę ir po truputį supilti į kiaušinių plakinį nuolat maišant šluotele. Grąžinti ant kaitros ir nuolat maišant po truputį sudėti sviestą. Kaitinti kol, sviestas ištirps ir gausis vientisa kreminė konsistencija. Gautą masę išpilstyti į tartaletes ir įdėti į šaldytuvą, kad atvėstų.
- 2Kiaušinių baltymus išplakti kartu su cukraus pudra iki standžių putų. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį. Ant atvėsusių tartalečių uždėti po šviežią avietę ir konditerinio maišelio pagalba suformuoti morengo kepurėles. Pašauti 3-4 minutėms į iki 220°C įkaitintą orkaitę ant „grill“ (kaitinimo iš viršaus) rėžimo. Ragauti atvėsusias.