I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais


Karamelę turbūt mėgstame daugelis, o ar ragavote naminės egzotiškų vaisių karamelės? Jei jūsų atsakymas ne, dabar turėsite puikią progą išmokti lengvai pasigaminti karamelę namuose, o su ja kartu ir nuostabią tartaletę, kurios skonius papildys mėgstami riešutai bei džiovinti vaisiai. Fantastiškas derinys, kurį būtina išbandyti!

O jei neturite laiko ar noro žaisti su tešla, užsukite į GARDU GARDU parduotuvę, ten rasite įvairių rūšių, labai kokybiškų tartalečių, kurias galėsite naudoti iš karto!

Ingredientai


Tešlai jums reikės:

50 g šalto sviesto
Žiupsnelio druskos
45 g grietinės

Karamelei jums reikės:

200 g cukraus
50 g sviesto

Taip pat reikės:

Šiek tiek paskrudintų mėgstamų riešutų
Šiek tiek mėgstamų džiovintų vaisių
  • 1Paruoškite tešlą. Ant darbinio paviršiaus supilkite miltus ir į juos sutarkuokite iš šaldytuvo išimtą sviestą. Darbuokitės greitai, kad sviestas nepradėtų tirpti. Kapoklės arba peilio pagalba kapokite sviestą su miltais tol, kol pasidarys pusės žirnio dydžio gumuliukai. Suberkite druską ir sudėkite grietinę, kapoklės pagalbą sujunkite visus ingredientus ir galiausiai rankomis suformuokite gražų tešlos kamuoliuką. Gautą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 30-60 minučių.
  • 2Paruoštos tešlos kiekis tiks 20 cm skersmens tartaletės kepimo formai (geriausia naudoti kepimo formą su išimamu dugnu).
  • 3Iš pailsėjusios tešlos iškočiokite maždaug 3-4 mm storio ir 25 cm skersmens apskritimą ir atsargiai įklokite į kepimo formą. Peilio pagalba nuimkite tešlos perteklių nuo kepimo formos krašto. Tešlos dugną subadykite šakute, ant jo užtieskite kepimo popierių ir supilkite specialius keraminius rutuliukus, druską ar kruopas, kad prisispaustų visi kraštai ir kepant tešla išlaikytų formą. Taip paruoštą tešlą kepkite iki 160 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija maždaug 1 valandą. 40 minučių kepkite su druska, po to ją nuimkite ir kepkite dar apie 20 minučių. Kepimo trukmė gali koreguotis pagal jūsų naudojamą orkaitę. Iškepusi tartaletė turi būti gražios auksinės spalvos.
  • 4Paruoškite karamelę. Prieš pradedant ruošti karamelę, susidėkite visus jai reikalingus ingredientus šalia, nes negalėsite atsitraukti nuo prikaistuvio.
  • 5Į aukštesnį indą supilkite šokoladą. Į prikaistuvį supilkite cukrų, porą šaukštų vandens. Kaitinkite cukrų su vandeniu ant šiek tiek aukštesnės nei vidutinė kaitra nemaišydami tol, kol pradės ruduoti. Tada labai atsargiai ir intensyviai nuolatos maišant dalimis supilkite tyrę ir virkite kol karamelė pasieks maždaug 105 °C laipsnius. Nukėlus gautą sirupą nuo kaitros supilkite jį ant šokolado ir palaukite maždaug 30-60 sekundžių, tada trintuvo pagalba maišykite viską, kol karamelė atvės maždaug iki 50 °C laipsnių. Tada sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir trinkite tol, kol gausite vientisą masę.
  • 6Į paruoštą tartaletę sudėkite pasirinktus riešutus ir/ar džiovintus vaisius, užpilkite pasiruošta karamelė ir palaikykite per naktį.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis