I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Tartaletės su citrininiu kremu ir morengu


Ingredientai


Jums reikės:

200 g šviežių aviečių

Morengui:

3 kiaušinių baltymų
100 g cukraus
100 g cukraus pudros

Kremui:

230 g vandens
230 g cukraus
50 g kukurūzų krakmolo
3 kiaušinių
120 g sviesto
  • 1Elektrinio plakiklio pagalba išplakti kiaušinių baltymus su cukrumi ir cukraus pudra iki standžių putų. Konditerinio maišelio pagalba ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti apvalius morengus. Kepti iki 140°C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Iškepusius išimti iš skardos ir atvėsinti.
  • 2Prikaistuvyje užvirti vandenį kartu su citrinų tyre. Šluotelės pagalba išplakti kiaušinius kartu su cukrumi ir kukurūzų krakmolu. Po truputį nuolat maišant į kiaušinių masę supilti užvirusią citrinų tyrės masę. Grąžinti masę į prikaistuvį, įdėti arbatinį šaukštelį sviesto ir nuolat maišant pakaitinti, kol sutirštės. Nukelti nuo kaitros, sudėti likusį sviestą ir išmaišyti, kol sviestas ištirps. Gautą masę išpilstyti į tartaletes iki pat viršaus. Tartaletes padėti į šaldytuvą, kad įdaras atvėstų ir sustingtų.
  • 3Ant sustingusio tartalečių paviršiaus uždėti per vidurį po morengą ir aplink jį išdėlioti aviečių uogas.

Skanaus!


Panašūs receptai

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis