Tartaletės su citrininiu kremu ir morengu

Ingredientai
Jums reikės:
200 g šviežių aviečių
Morengui:
3 kiaušinių baltymų
100 g cukraus
100 g cukraus pudros
Kremui:
230 g vandens
230 g cukraus
50 g kukurūzų krakmolo
3 kiaušinių
120 g sviesto
- 1Elektrinio plakiklio pagalba išplakti kiaušinių baltymus su cukrumi ir cukraus pudra iki standžių putų. Konditerinio maišelio pagalba ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti apvalius morengus. Kepti iki 140°C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Iškepusius išimti iš skardos ir atvėsinti.
- 2Prikaistuvyje užvirti vandenį kartu su citrinų tyre. Šluotelės pagalba išplakti kiaušinius kartu su cukrumi ir kukurūzų krakmolu. Po truputį nuolat maišant į kiaušinių masę supilti užvirusią citrinų tyrės masę. Grąžinti masę į prikaistuvį, įdėti arbatinį šaukštelį sviesto ir nuolat maišant pakaitinti, kol sutirštės. Nukelti nuo kaitros, sudėti likusį sviestą ir išmaišyti, kol sviestas ištirps. Gautą masę išpilstyti į tartaletes iki pat viršaus. Tartaletes padėti į šaldytuvą, kad įdaras atvėstų ir sustingtų.
- 3Ant sustingusio tartalečių paviršiaus uždėti per vidurį po morengą ir aplink jį išdėlioti aviečių uogas.