I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Taurinis morengo desertas su maskarponės kremu


Ingredientai


Jums reikės:

Morengui:

5 valg. š. cukraus pudros
4 valg. š. cukraus

Maskarponės kremui:

1 arb. š. vanilinio cukraus
Žiupsnelio žaliosios citrinos tarkuotos žievelės
Kelių šviežios mėtos lapelių

Papuošimui:

1 mango vaisiaus
Žiupsnelio juodo šokolado drožlių
Kelių šviežios mėtos lapelių
  • 1Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų palaipsniui suberiant cukraus pudrą ir cukrų. Lopetelės pagalba tolygiai paskleisti išplaktus baltymus maždaug 2 cm storio sluoksniu ant kepimo skardoje iškloto kepimo popieriaus. Kepti iki 80°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Iškeptą morengą atvėsinti. Geriausia jį pasiruošti iš vakaro. Į plakimo indą supilti šaltą grietinėlę, suberti tarkuotą žaliosios citrinos žievelę, šviežios mėtos lapelius ir paplakti elektriniu plakikliu 3-5 sekundes. Tada įberti vanilinio cukraus ir vėl trumpai paplakti. Po to įdėti maskarponės sūrio ir tumpais intervalais, maždaug 3 kartus po 5 sekundes, vėl paplakti. Svarbu neperplakti, kad nesusidarytų+ sviestas. Desertinėse taurėse sluoksniuojame laužytą morengą, maskarponės kremą ir nuluptą bei kubeliais supjaustytą mango vaisių. Puošiame šviežios mėtos lapeliais ir juodojo šokolado drožlėmis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis