Taurinis morengo desertas su maskarponės kremu

Ingredientai
Jums reikės:
Morengui:
5 valg. š. cukraus pudros
4 valg. š. cukraus
Maskarponės kremui:
1 arb. š. vanilinio cukraus
Žiupsnelio žaliosios citrinos tarkuotos žievelės
Kelių šviežios mėtos lapelių
Papuošimui:
1 mango vaisiaus
Žiupsnelio juodo šokolado drožlių
Kelių šviežios mėtos lapelių
- 1Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų palaipsniui suberiant cukraus pudrą ir cukrų. Lopetelės pagalba tolygiai paskleisti išplaktus baltymus maždaug 2 cm storio sluoksniu ant kepimo skardoje iškloto kepimo popieriaus. Kepti iki 80°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Iškeptą morengą atvėsinti. Geriausia jį pasiruošti iš vakaro. Į plakimo indą supilti šaltą grietinėlę, suberti tarkuotą žaliosios citrinos žievelę, šviežios mėtos lapelius ir paplakti elektriniu plakikliu 3-5 sekundes. Tada įberti vanilinio cukraus ir vėl trumpai paplakti. Po to įdėti maskarponės sūrio ir tumpais intervalais, maždaug 3 kartus po 5 sekundes, vėl paplakti. Svarbu neperplakti, kad nesusidarytų+ sviestas. Desertinėse taurėse sluoksniuojame laužytą morengą, maskarponės kremą ir nuluptą bei kubeliais supjaustytą mango vaisių. Puošiame šviežios mėtos lapeliais ir juodojo šokolado drožlėmis.