I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Tradiciniai meduoliai


Ingredientai


Tešlai reikės:

4 anyžiaus žvaigždelių
2 lazdelių cinamono
6 - 8 gvazdikėlių
70 g medaus
5 šaukštų cukraus
50 g sviesto
2 kiaušinių
12 g sodos
20 g acto

Glazūrai reikės:

Cukraus pudros
Citrinos sulčių
  • 1Kad meduoliai būtų ypatingo skonio, rekomenduojama prieskonių mišinį susimalti patiems. Malimui geriausia naudoti kavamalę. Joje sumalti anyžių, cinamoną ir gvazdikėlius. Gautus prieskonius būtina persijoti, kad liktų kuo smulkesnė frakcija.
  • 2Medų šiek tiek pašildyti cu cukrumi ir sviestu. Masę atvėsinti, kad būtų kambario temperatūros. Į ją įmušti du kiaušinius ir gerai išmaišyti su šluotele. Actą sumaišyti su soda ir įmaišyti į tešlą. Miltus sumaišyti su žiupsneliu prieskonių, supilti į skystą masę ir gerai išminkyti tešlą, kol nelips prie rankų. Kočioti maždaug 4-5 mm storio iš išspausti norimomis formelėmis. Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 12 min.
  • 3Glazūrai norimą kiekį cukraus pudros maišyti su citrinos sultimis, kol gausis tiršta masė, tinkama glazūravimui. Ją supilti į konditerinį maišelį, nukirpti viršūnėlę ir dekoruoti atvėsusius meduolius.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis