Tradiciniai meduoliai

Ingredientai
Tešlai reikės:
4 anyžiaus žvaigždelių
2 lazdelių cinamono
6 - 8 gvazdikėlių
70 g medaus
5 šaukštų cukraus
50 g sviesto
2 kiaušinių
12 g sodos
20 g acto
Glazūrai reikės:
Cukraus pudros
Citrinos sulčių
- 1Kad meduoliai būtų ypatingo skonio, rekomenduojama prieskonių mišinį susimalti patiems. Malimui geriausia naudoti kavamalę. Joje sumalti anyžių, cinamoną ir gvazdikėlius. Gautus prieskonius būtina persijoti, kad liktų kuo smulkesnė frakcija.
- 2Medų šiek tiek pašildyti cu cukrumi ir sviestu. Masę atvėsinti, kad būtų kambario temperatūros. Į ją įmušti du kiaušinius ir gerai išmaišyti su šluotele. Actą sumaišyti su soda ir įmaišyti į tešlą. Miltus sumaišyti su žiupsneliu prieskonių, supilti į skystą masę ir gerai išminkyti tešlą, kol nelips prie rankų. Kočioti maždaug 4-5 mm storio iš išspausti norimomis formelėmis. Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 12 min.
- 3Glazūrai norimą kiekį cukraus pudros maišyti su citrinos sultimis, kol gausis tiršta masė, tinkama glazūravimui. Ją supilti į konditerinį maišelį, nukirpti viršūnėlę ir dekoruoti atvėsusius meduolius.