I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Trapus kriaušių pyragas


Ingredientai


Virtoms kriaušėms reikės:

5 kriaušių
1 l vandens
300 g cukraus

Tešlai reikės:

35 g cukraus
Žiupsnelio druskos
80 g šalto sviesto
1 kiaušinio trynio

Marcipaniniam įdarui reikės:

100 g minkšto sviesto
100 g cukraus
2 kaušinių
  • 1Kriaušes nuskusti ir apšlakstyti citrinų sultimis. Užvirti vandenį, supilti cukrų ir šiame sirupe pavirti kriaušes apie 10 min. Išimti iš sirupo, kad atvėstų.
  • 2Birius ingredientus permalti su sviestu. Įmušti vieną kiaušinio trynį ir įpilti šlakelį vanilės ekstraktą. Gerai permaišyti, įdėti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve atvėsti.
  • 3Įdarui skirtus ingredientus sudėti į plaktuvą ir išplakti iki vientisos masės.
  • 4Tešlą iškočioti iki maždaug 3 mm storio. Ja iškloti sviestu išteptą ir miltais apibertą formą. Prieš pilant kremą, jį perplakti, ir tuomet užpildyti tartaletę. Kriaušes perpjauti pusiau, supjaustyti pusžiedžiais ir sudėti 5-6 puseles ant kremo.
  • 5Kepti 175° C temperatūroje apie 30 min.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis