I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Traškus bulvinis blynas su burata


Netikėtas, tačiau labai gardus derinys - traškus bulvinis blynas, burata, vytintas kumpis ir žalumynai. Lengvai pagaminamas užkandis, puikiai tinkantis pavasariškiems orams, kai norisi sočiai, bet gaiviai.

Ingredientai


Dvejiems dideliems blynams reikės:

650 g bulvių tarkių
100 g kietojo sūrio Viržinis
Žiupsnio druskos
Žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų
325 ml vandens
1 vnt. šakelės rozmarino

Taip pat reikės:

50-70 g kietojo sūrio Viržinis
1 vnt. burata sūrio
~20 vnt. mažų, įvairiaspalvių vyšninių pomidoriukų
100 g vytinto kumpio
Šiek tiek kedro riešutų
Šiek tiek mikro bazilikų (arba smulkintų baziliko lapelių)
  • 1Bulves nuskuskite, švariai nuplaukite ir sutarkuokite per vadinamąją burokinę tarką. Tarkius nuplaukite su šaltu vandeniu, kad nusiplautų krakmolo perteklius. Nuspauskite vandenį ir sudėkite į dubenį. Jei turite, nuspaudimui naudokite sūrmaišį, tai labai palengvins darbą.
  • 2Sutarkuokite sūrį ir sudėkite jį į bulvių tarkius, suberkite druską ir šviežiai maltus juoduosius pipirus. Suberkite miltus, supilkite vandenį, sudėkite susmulkintą rozmarino šakelę, įpilkite rūkytą aliejų ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  • 3Paruoštą masę padalinkite į dvi dalis ir dėkite į norimą kepimo indą su kepimo popieriumi. Suformuokite blyną ir užtarkuokite dar sūrio.
  • 4Taip paruoštą bulvinį blyną su sūriu dėkite į iki 180 ºC laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 30 minučių. Blynas turi iškepti traškus ir paskrudęs.
  • 5Iškepusį blyną išimkite iš kepimo indo ir apverskite, kad traškioji pusė liktų apačioje. Į blyno vidurį dėkite buratą ir ją paskirstykite per visą blyną. Pomidoriukus perpjaukite per pusę ir paskirstykite ant blyno su burata. Taip pat paskirstykite plonai pjaustytą vytintą kumpį ir apibarstykite kedro riešutais bei baziliku.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis