I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Traškus bulvinis blynas su burata


Netikėtas, tačiau labai gardus derinys - traškus bulvinis blynas, burata, vytintas kumpis ir žalumynai. Lengvai pagaminamas užkandis, puikiai tinkantis pavasariškiems orams, kai norisi sočiai, bet gaiviai.

Ingredientai


Dvejiems dideliems blynams reikės:

650 g bulvių tarkių
100 g kietojo sūrio Viržinis
Žiupsnio druskos
Žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų
325 ml vandens
1 vnt. šakelės rozmarino

Taip pat reikės:

50-70 g kietojo sūrio Viržinis
1 vnt. burata sūrio
~20 vnt. mažų, įvairiaspalvių vyšninių pomidoriukų
100 g vytinto kumpio
Šiek tiek kedro riešutų
Šiek tiek mikro bazilikų (arba smulkintų baziliko lapelių)
  • 1Bulves nuskuskite, švariai nuplaukite ir sutarkuokite per vadinamąją burokinę tarką. Tarkius nuplaukite su šaltu vandeniu, kad nusiplautų krakmolo perteklius. Nuspauskite vandenį ir sudėkite į dubenį. Jei turite, nuspaudimui naudokite sūrmaišį, tai labai palengvins darbą.
  • 2Sutarkuokite sūrį ir sudėkite jį į bulvių tarkius, suberkite druską ir šviežiai maltus juoduosius pipirus. Suberkite miltus, supilkite vandenį, sudėkite susmulkintą rozmarino šakelę, įpilkite rūkytą aliejų ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  • 3Paruoštą masę padalinkite į dvi dalis ir dėkite į norimą kepimo indą su kepimo popieriumi. Suformuokite blyną ir užtarkuokite dar sūrio.
  • 4Taip paruoštą bulvinį blyną su sūriu dėkite į iki 180 ºC laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 30 minučių. Blynas turi iškepti traškus ir paskrudęs.
  • 5Iškepusį blyną išimkite iš kepimo indo ir apverskite, kad traškioji pusė liktų apačioje. Į blyno vidurį dėkite buratą ir ją paskirstykite per visą blyną. Pomidoriukus perpjaukite per pusę ir paskirstykite ant blyno su burata. Taip pat paskirstykite plonai pjaustytą vytintą kumpį ir apibarstykite kedro riešutais bei baziliku.

Skanaus!


Panašūs receptai

Pavasariška, greitai paruošiama pica su smidrais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus bulvinis blynas su burata

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė baklažanų užtepėlė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tabule salotos su kepta upėtakio filė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Turkiško stiliaus picos užkandis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški chorizo kroketai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Argentinietiškas sumuštinis su chorizo ir čimičiuri

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Brie sūris keptas duonos kepale

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški kimchi blynai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti įdaryti velniški kiaušiniai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Netikras zuikis įdarytas kiaušiniais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Lašišos tartaras su vasabi avokadu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena ir sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bao bandelės su plėšyta hoisin antiena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jautienos kepsnys su saldžiarūgštėmis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pasta su špinatų pesto ir traškiais avinžirniais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis