Troškinta menkė

Ingredientai
Jums reikės:
800 g šviežios menkės filė
400 g konservuotos pomidorų tyrės
200 g vyšninių pomidoriukų
1 svogūno
2-3 juostelių ančiuvių filė
100 g žalių alyvuogių be kauliukų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Persilado prieskonių
- 1Svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais.
- 2Pomidoriukus perpjauti per pusę.
- 3Menkės filė supjaustyti 3 cm pločio juostelėmis ir apvolioti miltų, druskos bei pipirų mišinyje.
- 4Į keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus, įdėti ančiuvių filė, įjungti kaitrą ir maišant pakepinti, kol ančiuviai sutrupės. Tada sudėti supjaustytus pomidoriukus ir maišant pakepinti 2-3 minutes ant vidutinės kaitros. Sudėti svogūno pusžiedžius ir dar maišant pakepinti 2-3 minutes, kol išgaruos skystis. Tada sudėti menkės juosteles, išmaišyti ir trumpai pakepinti. Supilti pomidorų tyrę, įberti druskos, jei trūksta, ir persilado prieskonių. Išmaišyti ir patroškinti 2-3 minutes.
- 5Patiekti su mėgstamu garnyru.