I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais


Mes tikrai labai mėgstame greitus receptus, kai nesugaišus daug laiko galima mėgautis tikrai kokybišku ir pilnu skonių patiekalu. Būtent toks yra trupininis pyragas su mėlynėmis ir obuoliais. Obuolių rūgštumas, puikiai dera su mėlynių saldumu, o viską vainikuoja traškūs trupiniai. Desertą galite pagardinti grietine ar natūraliu jogurtu, kuris čia puikiai tiks ir užbaigs šį puikų desertą.

Ingredientai


Įdarui jums reikės:

300 g mėlynių
300 g nuvalytų, pjaustytų rūgščių obuolių
2 valg. šaukštų rudojo cukraus
1-2 arb. šaukšteliai cinamono
0,5 vnt. citrinos žievelės
0,5 vnt. citrinos sulčių
1 valg. šaukšto kukurūzų krakmolo

Trupiniams jums reikės:

50 g avižinių dribsnių
Saujelės kepintų lazdyno riešutų
100 g rudojo cukraus
100 g šalto sviesto

Taip pat jums reikės:

Šiek tiek avižinių dribsnių

Taip pat jums reikės:

Grietinės (patiekti prie iškepusio deserto)
  • 1Paruoškite įdarą. Į dubenį suberkite mėlynes, nuvalytus ir smulkiai supjaustytus obuolius, cukrų, cinamoną, įtarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sulčių, sudėkite kukurūzų krakmolą ir viską labai gerai išmaišykite.
  • 2Paruoškite trupinius. Į smulkintuvo indą sudėkite kvietinius miltus, avižinius dribsnius, migdolų miltus, kepintus lazdyno riešutus, cukrų ir viską susmulkinkite. Sudėkite labai šaltą sviestą ir smulkinkite, kol gausite trupinius.
  • 3Kepimo indo dugną apibarstykite avižiniais dribsniais, suberkite ir tolygiai paskirstykite mėlynių ir obuolių įdarą, suberkite trupinius. Berdami trupinius jų nesmulkinkite, tegul lieka kuo daugiau stambių trupinių, kurie kepant labai skaniai apskrus. Taip paruoštą pyragą kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija maždaug 30-40 minučių.
  • 4Iškepusį pyragą patiekite su šiek tiek grietinės.

Skanaus!


Panašūs receptai

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis