I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Turkiško stiliaus picos užkandis


Nors užkandžių receptais dalinomės begalę kartu, galvojame, kad atėjus šiltajam sezonui jų tikrai nebus per daug. Todėl šį kartą, neįprastos „picos“ receptas, kuris tikrai nustebins. Plonas, lengvai pagaminamas paplotėlis, padengtas ėrienos ir pomidorų užtepu ir keptas labai aukštoje temperatūroje. Patiekiamas su gaiviomis salotomis, tad puikiai tiks gaminti prasidėjus šviežių daržovių sezonui.

Ingredientai


Tešlai jums reikės:

3 g sausų mielių (arba 9 g šviežių mielių)
6 g cukraus
6 g druskos
180 - 200 ml kambario temperatūros vandens

Įdarui jums reikės:

300 g smulkintos ėrienos (rieb. ~20%)
Nedidelio pundelio smulkintų petražolių
Nedidelio pundelio smulkintų svogūnų laiškų
1 valg. š. natūralaus skonio jogurto

Taip pat jums reikės:

1-2 vnt. pomidorų
Šiek tiek svogūnų laiškų
Šiek tiek petražolių
  • 1Į plakiklio dubenį suberkite miltus, mieles, cukrų, druską, supilkite vandenį ir su tešlos minkymo antgaliu išminkykite tešlą, kol nebelips prie rankų. Išminkytą tešlą kelis kartus palankstykite, įdėkite į aliejuotą indą ir palikite šiltoje vietoje 30-40 minučių „pailsėti“.
  • 2Į dubenį sudėkite mėsa, padažą, suberkite smulkintas petražoles, smulkintus svogūnų laiškus, jogurtą ir viską gerai išmaišykite.
  • 3„Pailsėjusią“ tešlą padalinkite į šešias dalis. Kiekvieną dalį kelis kartus perlenkite ir susukite į rutuliuką. Leiskite tešlai „pailsėti“ dar penkias minutes. Darbinį stalviršį pabarstykite miltais ir iš kiekvieno tešlos rutuliuko iškočiokite po ploną paplotėlį.
  • 4Iškočiotą tešlą dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Ant tešlos tolygiai užtepkite paruoštą mėsos įdarą ir dėkite kepti iki 230-240 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija. Septynias minutes kepkite skardą padėję ant orkaitės dugno, tada perkelkite skardą į patį orkaitės viršų ir kepkite dar tris minutes. Jei turite picos akmenį, kepimui naudokite jį.
  • 5Pomidorus, svogūnų laiškus ir petražoles susmulkinkite, įpilkite šiek tiek kokybiško alyvuogių aliejaus.
  • 6Ant iškepusios picos dėkite šiek tiek paruoštų pomidorų ir paplotėlį susukite į suktinuką.

Skanaus!


Panašūs receptai

Lazanija su chorizo be glitimo

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kukurūziniai blynai su chorizo padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti gnocchi su rikotos kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Graikiškas krevečių užkandis su feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

GARDU GARDU chorizo mėsainis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pavasariška, greitai paruošiama pica su smidrais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus bulvinis blynas su burata

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė baklažanų užtepėlė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tabule salotos su kepta upėtakio filė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Turkiško stiliaus picos užkandis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški chorizo kroketai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Argentinietiškas sumuštinis su chorizo ir čimičiuri

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Brie sūris keptas duonos kepale

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški kimchi blynai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti įdaryti velniški kiaušiniai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis