I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Turkiško stiliaus picos užkandis


Nors užkandžių receptais dalinomės begalę kartu, galvojame, kad atėjus šiltajam sezonui jų tikrai nebus per daug. Todėl šį kartą, neįprastos „picos“ receptas, kuris tikrai nustebins. Plonas, lengvai pagaminamas paplotėlis, padengtas ėrienos ir pomidorų užtepu ir keptas labai aukštoje temperatūroje. Patiekiamas su gaiviomis salotomis, tad puikiai tiks gaminti prasidėjus šviežių daržovių sezonui.

Ingredientai


Tešlai jums reikės:

3 g sausų mielių (arba 9 g šviežių mielių)
6 g cukraus
6 g druskos
180 - 200 ml kambario temperatūros vandens

Įdarui jums reikės:

300 g smulkintos ėrienos (rieb. ~20%)
Nedidelio pundelio smulkintų petražolių
Nedidelio pundelio smulkintų svogūnų laiškų
1 valg. š. natūralaus skonio jogurto

Taip pat jums reikės:

1-2 vnt. pomidorų
Šiek tiek svogūnų laiškų
Šiek tiek petražolių
  • 1Į plakiklio dubenį suberkite miltus, mieles, cukrų, druską, supilkite vandenį ir su tešlos minkymo antgaliu išminkykite tešlą, kol nebelips prie rankų. Išminkytą tešlą kelis kartus palankstykite, įdėkite į aliejuotą indą ir palikite šiltoje vietoje 30-40 minučių „pailsėti“.
  • 2Į dubenį sudėkite mėsa, padažą, suberkite smulkintas petražoles, smulkintus svogūnų laiškus, jogurtą ir viską gerai išmaišykite.
  • 3„Pailsėjusią“ tešlą padalinkite į šešias dalis. Kiekvieną dalį kelis kartus perlenkite ir susukite į rutuliuką. Leiskite tešlai „pailsėti“ dar penkias minutes. Darbinį stalviršį pabarstykite miltais ir iš kiekvieno tešlos rutuliuko iškočiokite po ploną paplotėlį.
  • 4Iškočiotą tešlą dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Ant tešlos tolygiai užtepkite paruoštą mėsos įdarą ir dėkite kepti iki 230-240 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija. Septynias minutes kepkite skardą padėję ant orkaitės dugno, tada perkelkite skardą į patį orkaitės viršų ir kepkite dar tris minutes. Jei turite picos akmenį, kepimui naudokite jį.
  • 5Pomidorus, svogūnų laiškus ir petražoles susmulkinkite, įpilkite šiek tiek kokybiško alyvuogių aliejaus.
  • 6Ant iškepusios picos dėkite šiek tiek paruoštų pomidorų ir paplotėlį susukite į suktinuką.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis