I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Ukrainietiškos bandelės “pampuškos”


Ingredientai


Tešlai reikės:

50 ml pieno
1,5 valg. š. cukraus
1 arb. š. sausų mielių
0,5 arb. š. druskos
250 ml vandens

Česnakiniam aptepui reikės:

4 skiltelių česnako
50 g sviesto
Saujos žalumynų (krapų, petražolių)
Druskos
Pipirų
  • 1Į šiltą pieną įberti cukraus bei mieles, išmaišyti ir palikti pastovėti 10-15 min., kol mielės taps "gyvos" ir suputos.
  • 2Į didesnį dubenį supilti šiltą vandenį, suberti miltus, druską, šiek tiek aliejaus ir pieno bei mielių mišinį. Miltus geriausia berti po truputį ir maišyti šaukštu. Kai pasidaro sunku dirbti šaukštu, baigti minkyti rankomis. Turime gauti lengvą, prie rankų nelimpančią tešlą. Ją palikti inde, šiek tiek patepti alyvuogių aliejumi, kad nedžiūtų paviršius, uždengti maistine plėvele ir palikti šiltai pakilti. Kildinti reikia apie valandą laiko, kol tešla paaugs dvigubai.
  • 3Kai tešla pakyla, rankas pasitepus aliejumi formuoti apskritas, vienodo didumo bandeles. Jas dėti į aliejumi pateptą kepimo formą. Uždengti maistine plėvele ir dar pakildinti 20-30 min.
  • 4Bandeles patepti kiaušinio plakiniu ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol įgaus rusvą spalvą.
  • 5Kol "pampuškos" kepa, reikia pasiruošti česnakinį aptepą. Prikaistuvyje ištirpinti sviestą. Į jį suberti smulkintus žalumynus, išspaustą česnaką, druskos bei pipirų. Viską išmaišyti ir aptepti tik ką iš orkaitės ištrauktas bandeles. Tepant jos turi čirškėti.
  • 6Šios bandelės paprastai kepamos prie ukrainietiškų barščių, tačiau puikiai tiks prie bet kokios sriubos ar tiesiog sultinio.

Skanaus!


Panašūs receptai

Glazūruota karka su slyvomis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Brownie su lazdyno riešutų kremu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Braškių ir mocarelos salotos su džiovintomis alyvuogėmis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Vištiena kokosų pieno padaže

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Gaivios salotos su antienos confit

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Ukrainietiškos bandelės “pampuškos”

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Šokolado ir kavos keksiukai

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Grilinta vištiena su brokolių garnyru

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Tigrinės krevetės su aštriu mangų ir česnako padažu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Saldūs avinžirnių pyragaičiai

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Sūrio ir špinatų vyniotinis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Lašišos kepsnys su anakardžių ir vynuogių padažu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Azijietiška vištiena su duonos plutele

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Lašišos kepsneliai su gaiviomis salotomis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Cinamoniniai sausainiai su obuoliais “vikšriukai”

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Varškės apkepas

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis