Varškės apkepas

Ingredientai
Jums reikės:
500 g varškės
2-3 kiaušinių
80 g cukraus
6 šaukštų manų kruopų
50 ml pieno
Žiupsnelio druskos
Šiek tiek sviesto
Džiūvėsėlių
- 1Manus užpilti pienu ir palikti, kad išbrinktų.
- 2Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Plakti baltymus iki tvirtų putų. Plakant suberti cukrų.
- 3Varškę kartu su tryniais sutrinti trintuvu, kad masė taptų kreminė. Įmaišyti kreminį sūrį, išbrinkusius manus, vanilę ir galiausiai atsargiai dalimis įmaišyti baltymus.
- 4Kepimo formą ištepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais, Supilti masę, sulyginti paviršių ir plonu sluoksniu užberti dar šiek tiek džiūvėsėlių.
- 5Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min.