I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Varškės ir obuolių pyragas


Ingredientai


Bretoniškai tešlai reikės:

150 g cukraus
150 g sviesto
3 kiaušinių trynių
4 g druskos

Varškės kremui reikės:

2 kiaušinių
2 šaukšt. vanilinio cukraus
100 g cukraus
3 kiaušinių baltymų

Karameliniams obuoliams:

5 obuolių
100 g cukraus
50 g sviesto
  • 1Pradėti nuo tešlos. Kambario temperatūros sviestą išpurenti kartu su cukrumi.
  • 2Atskirti trynius nuo baltymų. Į išpurentą sviesto masę, toliau plakant, po vieną sudėti trynius.
  • 3Atskirai išmaišyti miltus su kepimo milteliais ir druska. Suberti į sviesto masę ir maišyti iki vientisos masės. Gautą tešlą dėti į maistinę plėvelę ir palikti pailsėti šaldytuve.
  • 4Varškės įdarui sumaišyti varškę, grietinėlę, baltymus ir kiaušinius. Įberti vanilinį cukrų bei cukrų ir pertrinti iki vientisos masės.
  • 5Obuolius nulupti ir supjaustyti stambiomis riekelėmis. Dalį cukraus suberti į įkaitintą keptuvę ir kaitinti, kol cukrus ištirps, tuomet suberti likusį cukrų ir vėl kaitinti, kol pilnai ištirps. Tirpinant cukrų maišyti nereikia. Tuomet jau maišant sudėti sviestą ir įpilti lašelį natūralaus vanilės ekstrakto su sėklomis. Sudėti obuolius, šiek tiek pakepinti ir išjungus kaitrą palikti keptuvėje, kol prireiks.
  • 6Tešlą iškočioti 5 mm storio ir iškloti sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Tešla turi būti išklotas dugnas ir šonai. Supilti varškės kremą ir ant viršaus sudėti karamelizuotus obuolius.
  • 7Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis