I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Varškės ir obuolių pyragas


Ingredientai


Bretoniškai tešlai reikės:

150 g cukraus
150 g sviesto
3 kiaušinių trynių
4 g druskos

Varškės kremui reikės:

2 kiaušinių
2 šaukšt. vanilinio cukraus
100 g cukraus
3 kiaušinių baltymų

Karameliniams obuoliams:

5 obuolių
100 g cukraus
50 g sviesto
  • 1Pradėti nuo tešlos. Kambario temperatūros sviestą išpurenti kartu su cukrumi.
  • 2Atskirti trynius nuo baltymų. Į išpurentą sviesto masę, toliau plakant, po vieną sudėti trynius.
  • 3Atskirai išmaišyti miltus su kepimo milteliais ir druska. Suberti į sviesto masę ir maišyti iki vientisos masės. Gautą tešlą dėti į maistinę plėvelę ir palikti pailsėti šaldytuve.
  • 4Varškės įdarui sumaišyti varškę, grietinėlę, baltymus ir kiaušinius. Įberti vanilinį cukrų bei cukrų ir pertrinti iki vientisos masės.
  • 5Obuolius nulupti ir supjaustyti stambiomis riekelėmis. Dalį cukraus suberti į įkaitintą keptuvę ir kaitinti, kol cukrus ištirps, tuomet suberti likusį cukrų ir vėl kaitinti, kol pilnai ištirps. Tirpinant cukrų maišyti nereikia. Tuomet jau maišant sudėti sviestą ir įpilti lašelį natūralaus vanilės ekstrakto su sėklomis. Sudėti obuolius, šiek tiek pakepinti ir išjungus kaitrą palikti keptuvėje, kol prireiks.
  • 6Tešlą iškočioti 5 mm storio ir iškloti sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Tešla turi būti išklotas dugnas ir šonai. Supilti varškės kremą ir ant viršaus sudėti karamelizuotus obuolius.
  • 7Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis