I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Varškės keksas su traškiu užpilu


Keksas iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti gan nuobodus kepinys, bet tik ne tada, kai jį gamina Gediminas. Purusis varškės keksas pagardintas ir papuoštas karamelinio traškaus įdaro užpilu, ne tik yra fantastiško skonio, bet ir drąsiai gali keliauti ant bet kokio šventinio stalo.

Ingredientai


Keksui jums reikės:

165 g kambario temperatūros sviesto
300 g cukraus
25 g medaus
2 g druskos
4 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
60 ml pieno
270 g varškės (9%)
10 g kambario temperatūros sviesto formai ištepti
iek tiek rudojo cukraus formai apibarstyti

Taip pat jums reikės:

30 g kokosų aliejaus
  • 1Prieš gaminant pasirūpinkite, kad visi ingredientai, išskyrus varškę, būtų kambario temperatūros. Į plaktuvo dubenį sudėkite sviestą, cukrų, medų, įpilkite vanilės ekstrakto ir su lopetėlės priedu purenkite, kol masė išsipurens ir taps balkšva. Toliau plakant nedideliu greičiu įmuškite po vieną kiaušinį, jam išsimaišius, įmuškite kitą kiaušininį ir taip visus likusius. Plakite kol masė keletą minučių, kol išsipurens.
  • 2Tuomet sudėkite varškę prieš tai ją lengvai pertrynę šakute, kad neliktų gumuliukų ir lengvai permaišykite.
  • 3Įpilkite pieną. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir taip pat supilkite į plakiklio dubenį su kitais ingredientais ir lengvai permaišykite. Maišymą iki tolygios masės pabaikite ranka naudodami guminę lopetėlę.
  • 4Klasikinę keksui skirtą formą gausiai ištepkite kambario temperatūros sviestu ir pabarstykite šiek tiek rudojo cukraus. Supilkite paruoštą kekso masę ir kepkite 20 minučių iki 180 ⁰C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija. Po to sumažinkite kaitrą iki 150 ⁰C ir kepkite dar 30-35 minutes. Kepimo pabaigoje su mediniu pagaliuku patikrinkite ar keksas iškepęs.
  • 5Keksui iškepus palaukite 10-15 minučių palaukite kol susistovės ir tik tada atsargiai išimkite iš kepimo formos.
  • 6Paruoškite užpilą. Prikaistuvyje ištirpinkite kokosų aliejų, sudėkite traškų įdarą ir lengvai pašildykite. Paruoštą užpilą dar šiltą šaukšto pagalba paskirstykite ant kekso.

Skanaus!


Panašūs receptai

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis