I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Varškės pyragas “Draugystė” su karameliniu traškučiu


Ingredientai


Tešlai jums reikės:

150 g minkšto sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinio
1,5 šaukšto grietinės
0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnio druskos

Įdarui jums reikės:

180 g varškės
50 g cukraus
2 kiaušinių
0,5 valg. šaukšto kukurūzų krakmolo
~200 g vyšnių uogienės

Karamelei su migdolais jums reikės:

100 g virto kondensuoto pieno
100 g migdolų drožlių

Aptepimui (jei gaminsite tradicinį variantą) jums reikės:

1 kiaušinio trynio
  • 1Paruoškite tešlą. Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki purumo. Įmuškite kiaušinį ir dar kartą gerai išplakite. Sudėkite grietinę, gerai išmaišykite. Į katiliuką sudėkite miltus, kepimo miltelius ir druską, vėl viską gerai išmaišykite iki vientisos tešlos.
  • 2Paruoštą tešlą padalinkite į dvi dalis, iš kurių viena būtų šiek tiek didesnė už kitą. Kepimo skardą (22×22 cm) išklokite kepimo popieriumi. Įklokite į ją iškočiotą didesniąją tešlos dalį. Suformuokite maždaug 1-2 cm aukščio kraštelius. Tešlos dugną subadykite šakute. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite su vėjeliu 20 minučių. Iškepusį pyrago pagrindą išimkite ir atvėsinkite.
  • 3Paruoškite įdarą. Atskirkite dviejų kiaušinių trynius nuo baltymų. Į dubenį sudėkite varškę, kreminį sūrį, trynius ir gerai išmaišykite. Pabaigoje įdėkitę kukurūzų krakmolo ir vėl išmaišykite. Atskirame inde išplakite baltymus su cukrumi iki standžių putų ir atsargiai sumaišykite su anksčiau paruošta varškės mase.
  • 4Karameliniam sluoksniui paruošti pašildytą grietinėlę sumaišykite su virtu kondensuotu pienu. Masei atvėsus įmaišykite nekepintas migdolų drožles.
  • 5Ant atvėsusio tešlos pagrindo dėkite vyšnių uogienę. Ant viršaus tolygiai paskleiskite paruoštą varškės įdarą ir atsargiai užtepkite paruoštą karamelės sluoknį.
  • 6Suformuotą pyragą dėkite į iš anksto iki 180 °C įkaitintą orkaitę su vėjeliu ir kepkite 30 minučių.
  • 7Jei gaminsite tradicinį Draugystės pyrago variantą, ant varškės masės atsargiai užklokite iškočiotą likusią tešlos dalį (karamelės sluoksnio netepam). Ją aptepkite plaktu kiaušinio tryniu ir kepkite iš anksto iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu 40 minučių.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis