I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Vegetariška lazanija su rikotos sūriu


Ingredientai


Jums reikes:

12-14 lazanijos lakštų
2 svogūnų
8-10 pievagrybių
1 česnako skiltelės
1 cukinijos
600 g rikotos sūrio
100 ml baltojo vyno
200 g parmezano sūrio
Persilade prieskonių
Druskos
Pipirų

Bešalemio padažio reikės:

2 šaukštų sviesto
1 l pieno
Druskos
Pipirų
  • 1Pirmiausia reikia pasiruošti bešamelio padažą. Į prikaistuvį sudėti sviestą, jam išsilydžius suberti 2 šaukštus kvietinių miltų. Intensyviai maišant supilti pieną, pagardinti druska ir pipirais. Maišant kaitinti, kol padažas pradės tirštėti.
  • 2Į keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus, suberti smulkintą svogūną ir česnaką. Kol kepa, supjaustyti pievagrybius ir cukiniją. Cukiniją sudėti į keptuvę pirmiau, kad ilgiau pakeptų, o pievagrybius vėliausiai. Maišant supilti vyną ir dar kelias minutes pakepinti. Rikotos sūrį sudėti į dubenį, įpilti šlakelį vandens, įberti prieskonių mišinio Persilade, kad įgautų daugiau skonio. Išmaišytą sūrį sudėti į keptuvę su daržovemis ir permaišyti.
  • 3Į norimo dydžio kepimo indą sudėti daržoves su sūriu, užpilti bešamelio padažo, užberti parmezano sūrio ir išdėlioti lazanijos lakštus. Taip sluoksniuoti toliau. Viršutinis sluoksnis turi būti ant lakštų gausiai užpiltas bešamelio padažas ir apybarstyta parmezano sūriu.
  • 4Kepti 180°C įkaitintoje orkaitėje konverciniu režimu apie 40 min.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis