I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Vištienos blauzdelės su juodaisais ryžiais ir žirnelių tyre


Ingredientai


Jums reikės

8 vištienos blauzdelių
250 g juodųjų ryžių

Vištienos kulšelių marinatui:

1 valg. šaukšto garstyčių su grūdeliais
2 valg. šaukštų rudojo cukraus arba medaus
3-4 skiltelių česnako
0.5 arb. šaukštelio druskos
Žiupsnelio pipirų

Žirnelių tyrei:

200 g šaldytų ar šviežių žirnelių
0,5 stiklinės virinto vandens
Šlakelio citrinos sulčių
Kelių baziliko ar mėtos lapelių
Druskos
Pipirų
  • 1Marinatui skirtus ingredientus sumaišyti ir gerai įtrinti vištienos blauzdeles. Jas palikti pasimarinuoti bent valandą. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
  • 2Juoduosius ryžius virti pasūdytame vandenyje apie 40 min. ant silpnos kaitros. Išvirusius nukošti.
  • 3Gliaudytus žirnelius virti pasūdytame vandenyje apie 2-3 min. Tuomet nukošti, tačiau vandens neišpilti, jis puikiai tiks tyrei. Į blenderį supilti žirnelius, apie 0,5 stiklinės vandens (pradžiai įpilti mažiau ir pagal poreikį dapilti) bei likusius ingredientus tyrei ir gerai sutrinti blenderiu.
  • 4Lėkštėje pradėti serviruoti nuo žirnelių tyrės, tuomet dėti ryžius ir ant viršaus kulšeles. Puošti norimais žalumynais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis